Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
23 de maig del 2017
Fèlix Alonso: “El futur cultural d’Altafulla passa per recrear la nostra història i difondre-la”
El director del festival Tarraco Viva, Magí Seritjol, també considera que la marca del municipi ha de prendre com a base el seu passat romà
“Estiuegeu on estiuejaven els emperadors”. Aquesta és, pel director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, la imatge que ha de donar Altafulla dins i fora del municipi. Els responsables del festival, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), i l’Ajuntament d’Altafulla fa temps que sumen els seus esforços, precisament, per avançar en aquesta línia de promoció del passat romà.

Seritjol ha titllat la Vil·la romana dels Munts de “miracle”, d’una “vil·la imperial d’un potencial enorme de la qual n’hem de treure profit”. D’Altafulla n’ha destacat “la seva tranquil·litat i el mar”. Una combinació que considera “immillorable” com a carta de presentació. En aquest sentit, el director de Tarraco Viva considera que “els esforços no només s’han de centrar en visitar el recinte, sinó prendre-la com a base per construir la marca d’Altafulla”.

Una perspectiva que comparteix l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso. El batlle ha sentenciat que “el futur cultural i turístic del municipi passa per recrear la nostra història i difondre-la a nivell popular”.

El parc de Voramar ha tornat a convertir-se aquest diumenge en l’escenari d’una nova edició del festival Tarraco Viva. Enguany el programa ha ofert la recreació històrica ‘El món dels gladiadors a l’antiga Roma’, i, com a novetat, l’espectacle de titelles ‘Marc Antoni i Cleòpatra’.

Ara fa uns dies, la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, es va reunir amb la nova directora del MNAT, Mònica Borrell, a la Vil·la romana dels Munts. La trobada va servir per plantejar la possibilitat de tornar a encabir el cicle teatral ‘Estrena Altafulla’ dins del conjunt arqueològic aquest estiu; així com per avaluar l’estat del projecte de museïtzació dels Banys de Mar.

El MNAT també va anunciar una injecció econòmica important per part del govern central de cara als dos propers anys. L’aportació permetria desenvolupar en dues fases una intervenció que, d’una banda, se centraria en els banys meridionals, en la coberta de la part central de la vil·la, i en el criptopòrtic; i de l’altra, construir aquests camins de comunicació en tot el seu entorn, amb una senyalítica que vingués des de Torredembarra.
Magí Seritjol, director de Tarraco Viva
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció del curtmetratge "Un riu naixerà"
17 de setembre a les 20:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Fundació Onada i Ajuntament d'Altafulla
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla