Notícies
Foto: Penya Ciclista Altafulla
24 de maig del 2017
La Penya Ciclista reivindica la seguretat dels ciclistes amb una pancarta a l’entrada del municipi
L’afirmació ‘El ciclista és el més feble. Respecteu-lo!’ fa referència als darrers atropellaments amb víctimes mortals a les carreteres
La Penya Ciclista Altafulla ha tornat a fer sentir la seva veu al carrer. En aquesta ocasió, però, el protagonisme no passa per les activitats que l’entitat programa habitualment al municipi, sinó que es fa ressò dels atropellaments amb víctimes mortals que s’han produït darrerament a les carreteres catalanes, en què els ciclistes en són els afectats.

Arran d’aquests accidents, l’entitat altafullenca ha penjat una pancarta en una de les entrades del municipi on s’hi pot llegir l’afirmació ‘El ciclista és el més feble. Respecteu-lo!. Una acció que ha impulsat amb la voluntat de reivindicar la seguretat dels ciclistes a les carreteres.

Una demanda a la qual també se sumen i per la qual treballen les administracions. L’Ajuntament d’Altafulla fa anys que dedica els seus esforços a potenciar aquesta seguretat amb l’habilitació de carrils bici en diversos punts del municipi.

Ara és la conselleria de Territori i Sostenibilitat la que hi centra la seva atenció. Josep Rull ha anunciat, durant la cloenda del 6è Congrés Internacional de la Bicicleta que s’ha celebrat a Fira Reus, un pla de 40 MEUR per impulsar la construcció de carrils bici urbans i interurbans a Catalunya fins al 2020.

El conseller ha detallat que la Generalitat aportarà ajudes de 20 MEUR a través dels fons FEDER per finançar els projectes i, la resta de la inversió, anirà a càrrec de les institucions locals.
Rull ha defensat que la bicicleta és el mitjà de transport més sostenible i que el seu ús a Catalunya creix a un ritme “que supera les expectatives”. En aquest sentit, ha afegit que “quan més segures són les vies, hem acreditat que hi ha un major nombre d’usuaris, per la qual cosa això ens permetrà situar-nos a un primeríssim nivell en termes europeu”.
Social
Et recomanem
Projecció del curtmetratge "Un riu naixerà"
17 de setembre a les 20:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Fundació Onada i Ajuntament d'Altafulla
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla