Notícies
Foto: Twitter
01 de juny del 2017
La Generalitat estudia l’aplicació de la vinyeta que defensa Fèlix Alonso per acabar amb els peatges a les carreteres catalanes
El nou sistema de pagament consistiria en una taxa anual d’entre 40 i 110 euros anuals que s’inclouria dins de l’impost de circulació
La vinyeta torna a estar al punt de mira de la Generalitat. El govern català vol implantar aquest sistema de pagament, que ja s’està fent servir a molts països d’Europa.

Fa mesos que l’eliminació dels peatges centra el debat de les administracions i, fins i tot, de la ciutadania que fa ús de les autopistes catalanes. L’aplicació d’aquest sistema seria una possible solució a la problemàtica, i consistiria en una taxa anual que s’inclouria dins de l’impost de circulació.

En defensa de l’aplicació de la vinyeta, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha recordat que “en aquests moments els catalans ja paguen una mitjana de 40 euros anuals de peatges a l’ombra, tinguin o no cotxe”. En aquest sentit, ha afegit que “no estem introduint un concepte nou, sinó que el que intentem és racionalitzar el model de peatges per modernitzar-lo i apropar-lo a les bones pràctiques europees que ja funcionen”. El president també ha lamentat que “una de les raons que fa que a Catalunya hi hagin peatges són els incompliments de l’Estat espanyol a nivell d’inversió”.

Aquest model que ara proposa el govern català és el que sempre ha demanat el diputat i alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, per a l’eliminació dels peatges. El batlle defensa que “totes les vies ràpides es mantinguin a través d’aquest impost que ja s’està aplicant a diferents països d’Europa”.

Tot i que l’import concret encara s’ha de definir, el conseller de Territori, Josep Rull, ha avançat que consistiria en una tarifa plana d’entre 40 i 110 euros anuals.

Aquest nou model de pagament a les carreteres catalanes neix davant del final de les concessions d’algunes de les autopistes més importants, entre elles l’AP-7.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla i diputat al Congrés
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades