Notícies
Foto: Vilaweb
09 de juny del 2017
El referèndum se celebrarà l'1 d'octubre sota la pregunta: 'Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?’
El president, Carles Puigdemont, ha assegurat que “la resposta dels conciutadans, en forma de sí o de no, serà un mandat que aquest govern es compromet a aplicar”
El referèndum sobre la independència de Catalunya ja té data i pregunta. Se celebrarà el diumenge 1 d’octubre, i qüestionarà els catalans si ‘Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?’.

Així ho ha fet públic el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a les 10:29h en l’acte celebrat al Pati dels Tarongers, precedit per la intervenció del vicepresident, Oriol Junqueras.
Puigdemont ha assegurat que “hem perseguit l’acord de manera reiterada, hem presentat propostes per acordar una negociació, hem adoptat un acord de govern emplaçant directament el govern espanyol a dialogar i negociar, i ho hem explicat arreu del món, però no hem tingut cap resposta positiva”.

La data i la pregunta s’han decidit en una reunió extraordinària del Consell Executiu aquest matí. La pregunta es realitzarà en els tres idiomes oficials al Principat de Catalunya: el català, el castellà, i l’aranès.

El president ha insistit que “ara toca als catalans decidir el seu futur”, i ha assegurat que “la resposta dels conciutadans, en forma de sí o de no, serà un mandat que aquest govern es compromet a aplicar”.
Carles Puigdemont, president de la Generalitat
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla