Notícies
Ajuntament de Torredembarra
12 de juny del 2017
La torrenca Maria Roig s’endú el guardó a la Millor Producció a les Comarques Tarragonines del FIC-CAT 2017
Ho va fer amb el documental “Baix a Mar” en una edició del certamen que també va reconèixer amb el Premi Honorífic 2017 a la guionista Rosa Vergés
La torrenca Maria Roig es va endur el guardó a la Millor Producció a les Comarques Tarragonines del FIC-CAT 2017. Ho va fer amb el documental “Baix a Mar. Els estius a la Torredembarra dels anys 20 als 40 del segle XX”, produït per l’Ajuntament de Torredembarra, en una edició del certamen que també va reconèixer amb el Premi Honorífic 2017 a la guionista Rosa Vergés.

Per la seva banda, el film “Estiu 1993” es va endur el premi al millor llargmetratge de la desena edició del Festival Internacional de Cinema en Catalaà (FIC-CAT) de la Costa Daurada. Els guardons van ser lliurats aquest diumenge al Casino Municipal de Roda de Berà on van desfilar per la catifa vermella populars actors, actrius, realitzadors i productors. “Incerta glòria” es va endur la Menció especial del jurat, i “La propera pell”, el premi al millor guió cinematogràfic.

La gala de lliurament dels guardons, que tancava la desena edició, va reivindicar el paper de la dona en el cinema i el poc pes que el cinema en català té en el món de la producció i l’exhibició. Precisament va ser TV3 el blanc de les crítiques dels directors i productors. Especialment crítica va ser la presidenta de l’Acadèmia Catalana del Cinema, Isona Passola que va demanar al govern català que intervingui perquè TV3 afavoreixi el cinema en català. També ho va reclamar abans la directora Carla Simón. I el director del festival, Antonio Barrero, va ser molt contundent argumentant “la nul•la presència del català a les sales de cinema”. Malgrat tot, el FIC-CAT ha complert 10 anys, segons va dir Barrero, “per obligació i per necessitat”.
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, acompanyada per l’alcalde de Roda de Barà, va demanar treballar “per fer viable el cinema en català”. La gala va ser conduïda per l’actor Toni Albà. Durant la gala, es va reconèixer especialment la tasca de la directora i guionista Rosa Vergés, que va rebre el Premi honorífic.

La llista de guardonats han estat Lia Guasch, pel curt “Les coses són allí”, en categoria Jove 48 hores, l’INS Llucmajor de Palma de Mallorca per la peça “Clic”, en categoria Millor Producció en Centres Educatius; el Millor Videoclip ha estat per Paul Carr per “Previsions d’acostament”, de Blaumut; el Millor Documental per “Sasha”, de Fèlix Colomer, el Millor Curtmetratge per Lluís Quílez, per “Grafitti”; el Millor Llargmetratge i el Premi Nova Crítica per “Estiu 1993”, de Carla Simón; el Millor Guió Cinematogràfic per “La propera pell”, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo; el Premi del Públic per “El viatge de l’Unai”, d’Andoni Canela; i el Premi Millor Guió Escrit per Artir Trials, per “Címbals”. A més, el jurat va entregar dues mencions especials, que van anar a les mans d’Agustí Villaronga pel llargmetratge “Incerta glòria”, i de Xavier Marrades pel documental “Cucli”.
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla