Notícies
Foto: Josep Lago
22 d'agost del 2017
Jordi Bru: “No s’ha de baixar la guàrdia amb el mosquit tigre”
El responsable de l’empresa Blau i Verd, que treballa en la campanya de prevenció d’aquesta espècie a Altafulla, afirma que “tot i que s’estan fent bé les coses, no cal confiar-se”
Tothom ha hagut de patir nits interrompudes per un brunzir que només existeix amb el llum apagat, àpats on s’està més pendent de rascar-se les picades que de menjar o, simplement, estirades al sofà per veure la tele en què els protagonistes són fora de la pantalla. Efectivament, dels mosquits tigre no se’n salva ningú. La coïssor que produeixen les seves picades no són comparables a l’estrès que s’esdevé al conèixer la companyia d’aquests petits però terribles insectes.

Ara bé, l’efecte demolidor dels atacs dels mosquits tigre seria molt pitjor si no fos per la gent que hi ha al darrere fent una tasca preventiva. Enguany, i per cinquè any consecutiu, la campanya contra els mosquits tigre la porta a terme l’empresa Blau i Verd, el responsable de la qual, Jordi Bru, ha afirmat que “aquest any està sent més tranquil degut a la baixa pluviometria”. Pel que fa a la feina que es duu a terme, Bru afegeix que “les coses s’estan fent bé, però no s’ha de baixar la guàrdia”.

Entre les actuacions més destacades, l’empresa segueix controlant els espais públics, especialment els embornals.

Des de l’empresa també es va promoure una bustiada amb informació genèrica a tot el municipi.
Un municipi, el d’Altafulla, amb una població de mosquits que Bru classifica de “concentrada, amb zones que històricament s’hi han omplert”.

A nivell domèstic, Bru recomana “estar alerta i ser conscients del perill i de la repercussió de les nostres accions”, perquè això ja ho ha dit ell però s’ha de recalcar, només que un veí no prengui les precaucions indicades, en sortim afectats els deu habitatges del voltant.

Estem parlant de buidar els testos, les galledes, en definitiva els recipients que puguin contenir aigua estancada. A més, ara que ja s’acaba l’agost, Bru també demana que “la gent tingui cura a l’hora de marxar de casa, ja que s’acostuma a descuidar els jardins” i a deixar aquests pots que parlàvem plens d’aigua. Sigui com sigui, l’empresa ha destinat el correu mosquittigrealtafulla@gmail.com per a atendre dubtes.

Amb tot plegat, aquesta campanya està prevista que finalitzi a les acaballes d’octubre.

En definitiva, alerta amb els mosquits! I si veieu algú que no segueix les indicacions, si us plau crideu-li l’atenció, que com sol passar, els desficis d’alguns els acabem pagant tots.
Jordi Bru, responsable de Blau i Verd
Jordi Bru, responsable de Blau i Verd
Jordi Bru, responsable de Blau i Verd
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla