Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
23 d'agost del 2017
El Museu Etnogràfic ha registrat més visitants durant la XX Fira d’Artesans
Es calcula que aproximadament va passar-hi un miler i mig de persones
El Museu Etnogràfic d’Altafulla va participar de manera activa durant la XX Fira d’Artesans, oferint la seva galeria permanent juntament amb altres exposicions temporals, com és la del Cercle Artístic, que encara segueix vigent.

Una de les bondats de la mostra d’oficis és que en surten beneficiades totes les entitats participants, ja que el volum de visitants que hi acudeix genera una activitat difícil d’assolir durant la resta de l’any. Així doncs, balanç molt positiu per part de la voluntària Marga Badia, que afirma que “a grosso modo van passar unes tres-centes persones el divendres, i el triple el dissabte”.

Una xifra de visitants que s’assoleix en pocs dies i que es troba fora de l’habitual, ja que durant l’any el flux de persones que hi passen és menys generós. Ara a l’estiu, però, se’n registren més “els dissabtes a la tarda, quan ja no peta la calor”. Això sí, l’any passat van provar de canviar els horaris per afavorir més trànsit al llarg de les tardes de diumenge; però no va resultar, i més aviat “va crear confusió”.

D’altra banda, a finals d’estiu està prevista una reunió amb l’Ajuntament per parlar de les necessitats que tenen des del voluntariat que tira endavant el museu.

Ara bé, des de l’equip coordinador tenen clar que no és fàcil, ja que Badia apunta que “és un espai compartit amb altra gent, com pintors, responsables de festivals de música, actors i humoristes”. En aquest sentit, la voluntària es queixa que sovint es troben amb “l’escenari muntat i les cadires sense recollir”, però confia que “poc a poc s’anirà aprenent a fer-ho millor”.

Amb tot plegat, el Museu Etnogràfic compta amb diferents elements d’identitat pròpia de la vida rural i l’economia del municipi, recuperats i restaurats pel veí d’Altafulla i artesà, Salvador Gatell, l’any 2008. S’hi poden trobar unes mil peces dels dos darrers segles, amb un ampli ventall d’objectes i elements, des dels més curiosos fins als més quotidians, del món de la pagesia. Des d’una sínia de sang a la tradicional aixada, són algunes de les joies que s’hi apleguen.
Marga Badia, voluntària del Museu Etnogràfic
Marga Badia, voluntària del Museu Etnogràfic
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla