Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
26 de setembre del 2017
Una quarantena de persones participen al Ple Popular convocat per L’EINA en protesta de la suspensió de la sessió ordinària
Els assistents han tractat diverses mocions sobre llibertats democràtiques, i han debatut sobre modificacions de crèdit i sobre el futur de la Biblioteca
L’Esquerra Independentista d’Altafulla (L’EINA) ha celebrat aquest dilluns al vespre un Ple Popular en protesta de la suspensió de la sessió ordinària del mes de setembre que havia de celebrar-se en el mateix horari. “Una decisió -segons ha reconegut el regidor de L’EINA Dani Franquès- que vam rebre amb sorpresa, sobretot perquè l’equip de govern al·legava com a raó principal el debat sobre mocions referents a l’1-O”.

Davant la “manca de diàleg” que des de la formació asseguren que existeix des de fa temps amb el govern municipal, han decidit tirar endavant aquesta convocatòria “per donar veu al poble i copsar la seva opinió”. És la primera vegada que se celebra un Ple Popular a Altafulla, i des de L’EINA no descarten repetir l’experiència.

Els assistents han debatut sobre una moció que sol·licita a la Fiscal Cap Provincial de Tarragona que “en el termini de temps més breu possible procedeixi a deixar sense efecte la instrucció dirigida als Mossos d’Esquadra, complementant la instrucció del Fiscal Superior de Catalunya, i així ho comuniqui al cos dels Mossos d’Esquadra i a tots els ajuntaments del seu àmbit territorial que disposen d’un cos de Policia Local”.

L’ordre del dia també ha inclòs una moció per “fer front a qualsevol tipus de repressió, inhabilitacions i suspensions per part de l’Estat espanyol, tot respectant la diversitat del Ple de l’Ajuntament d’Altafulla”, així com “defensar la sobirania de Catalunya enfront de l’estratègia de la por del PP, solidaritzant-nos amb els més de 700 alcaldes i alcaldesses cridats a declarar en qualitat d’investigats”. El text també crida a la participació a l’1 d’Octubre.

El Ple Popular també ha tractat diferents modificacions de crèdit proposades pel govern local.

La formació independentista ha aprofitat la convocatòria per debatre sobre el futur de la Biblioteca Municipal. Els assistents han exposat les seves inquietuds i les seves preocupacions, referents, entre altres qüestions, a la dimensió del nou equipament, al personal que requereix, a la participació de la tècnica en l’elaboració del projecte, o a valorar alguna altra opció neutral que no s’allunyi tant del centre i que esdevingui una bona alternativa.

Els resultats, tot i no ser vinculants a nivell institucional, sí que ho seran per L’EINA.
Dani Franquès, regidor de L'EINA
Dani Franquès, regidor de L'EINA
Dani Franquès, regidor de L'EINA
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla