Notícies
24 d'octubre del 2014
L’Audiència Provincial de Tarragona resol que l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, no ha comès ni conducta arbitrària ni prevaricació
El propietari d’una guingueta de platja el va denunciar per un suposat tracte de favor
La secció quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona ha dictat l’Auto 566/14 de data 21 d’octubre on referma la resolució del passat 13 de març d’enguany on descriu que els fets de la denúncia no són constitutius de cap delicte. L’escrit reitera que no hi ha hagut cap indefensió per part del denunciant.

El Jutge, així, ordena el sobreseïment ja que la conducta de l’alcalde, sempre segons la sentència, no apunta cap dels supòsits de l’arbitrarietat i prevaricació. És a dir, dictar una ordre sense atendre a raons i conscient de perjudici a tercers.

L’escrit recorda que el maig de l’any 2011 va ser concedida una llicència per a l’ús i explotació d’una guingueta a la platja d’Altafulla. La sentència conclou que el requeriment rebut pel denunciant, ja amb una nova administració presidida ara per Felix Alonso, neix d’una comunicació a l’Ajuntament del Departament de Territori i Sostenibilitat. Servei de Costas de la Generalitat de Catalunya fruit de les seves pròpies inspeccions segons acta de data juny del 2012.

El suposat tracte de favor a tercers es desmunta davant de la constatació de la recepció de les deficiències detectades per la Generalitat en les mateixes dates amb comunicacions paral•leles a les guinguetes.

El tancament del improvisat pàrquing, un altre dels eixos de la queixa, obeeix, constata l’escrit, a una decisió conjunta de l’Ajuntament de Tarragona i d’Altafulla per al compliment del Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner (PDUSC) ja que l’espai en qüestió forma part d’un espai natural d’especial protecció.

El temps de tramitació de diferents respostes també ha estat catalogat per l’Audiència de dintre de la norma.

La denegació del recurs dictamina finalment, que no s’aprecia cap indici d’abús de poder de cap tipus ni relació de benefici de cap mena en les decisions presses.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla