Notícies
Foto: IGP Calçot de Valls
30 de novembre del 2017
Altafulla acull la Jornada Tècnica del Calçot de Valls aquest divendres
La trobada tindrà lloc a les 17h a la Pallissa de l’Era del Senyor, i girarà entorn del control d’herbes en la producció i en la conservació abans de plantar
Altafulla acull la jornada tècnica ‘Control de males herbes i maneig presembra de la ceba’ aquest divendres. La iniciativa arriba de la mà del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls, de la qual les Explotacions Hortícoles Germans Blanch esdevenen una de les majors productores. El segell aglutina una cinquantena de pagesos de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès.

La jornada d’aquest divendres donarà el tret de sortida a les 5 de la tarda a la Pallissa de l’Era del Senyor. El director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, Àngel Xifré, i el president de la IGP Calçot de Valls, Francesc Amill, seran els encarregats de presentar el programa.

Els assistents gaudiran d’un col·loqui sobre control d’herbes en producció de ceba i calçot, a càrrec d’Andreu Taberner, responsable de Bones Pràctiques Fitosanitàries i Cobertura Vegetal del DARP; i d’una ponència sobre conservació de la ceba abans de plantar, de la mà de Sílvia Sans, tècnica de la Fundació Miquel Agustí UPC.

La jornada clourà pels volts de les 7 de la tarda. Els Germans Blanch han col·laborat en la reserva de l’espai com a productors locals.

Les inscripcions són gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament als Serveis Territorials del DARP a Tarragona, a través del telèfon 977 25 04 50, o mitjançant el correu electrònic jgilsantos@gencat.cat. Les persones interessades també s'hi poden inscriure a través de les jornades del PATT del portal RuralCat (ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt). Les places són limitades.

La voluntat de la IGP Calçot de Valls és donar les eines i els recursos necessaris als productors per garantir uns mínims de qualitat davant l’extensió dels camps de cultiu d’aquest tipus de ceba dolça.

Per estar etiquetades amb aquest segell han de tenir una cama blanca d’entre 12 i 15 centímetres de llarg, i l’arrel no ha de superar els 2 centímetres.

La baixada de les temperatures de les darreres setmanes i la manca de pluges fan preveure una bona campanya. Joan Albert Blanch ha assegurat que “les plantes estan molt sanes, i esperem una bona collita tant en quantitat com en qualitat”.

La previsió és produir entre 12 i 15 milions de cebes amb l’etiqueta de la IGP. Les Explotacions Hortícoles Germans Blanch d’Altafulla preveuen arribar a 1.300.000 calçots.
Joan Albert Blanch, productor de la IGP Calçot de Valls
Joan Albert Blanch, productor de la IGP Calçot de Valls
Social
Et recomanem
Diada castellera de Sant Jordi
20 d'abril a les 18h a la plaça del Pou
Amb: Colla C. de SPiSP, Xicots de Vilafranca i C. d'Altafulla
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla