Notícies
Foto: Google Street View
22 de febrer del 2018
Els veïns de la zona del Fortí d'Altafulla exigeixen una solució als problemes d’il·luminació dels carrers Santa Marta i Cai Valeri Aviti
El regidor de Serveis, Micha Preuss, reconeix que el consistori no disposa de partida pressupostària per substituir la instal·lació, però sí per baixar la potència amb bombetes led
Un grup de veïns de la zona del Fortí d’Altafulla ha lliurat a l’Ajuntament diverses instàncies per fer front a la manca d’il·luminació que pateixen alguns carrers del barri dels Munts. Concretament, els afectats fan referència als carrers Santa Marta i Cai Valeri Aviti, que no disposen de llum des del passat mes de desembre.

Es queixen d’una instal·lació elèctrica antiga amb fanals de més de 25 anys que generen certa sensació d’inseguretat entre els veïns que hi viuen, que no entenen que contribuint amb el pagament dels impostos hagin de sortir al carrer amb la llanterna del mòbil per no patir cap accident.

Sense cap intenció de dramatitzar la situació, un dels representants dels veïns afectats, Hernán Cortés, ha explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio que “sigui responsabilitat del consistori o de la companyia elèctrica, exigim una solució immediata i una explicació al veïnat”.

L’incendi del passat estiu entre la Vil·la romana dels Munts i el carrer Santa Marta va ser la gota que va fer vessar el got. Prèviament, els veïns havien presentat diverses instàncies a l’Ajuntament denunciant l’estat de deixadesa i de manca d’higiene a la zona, i asseguren no haver rebut cap mena de resposta. Va ser arran de l’incident que van decidir organitzar-se, conscients que existia un problema.

Hernán Cortés ha criticat una “manca d’inversions històrica en una zona on cada cop viu més gent”. Ha explicat que després de l’incendi van citar-se amb l’alcalde i diferents regidors per posar la problemàtica sobre la taula en unes reunions que ha titllat de “molt constructives”. Ha lamentat, però, que “a nivell d’instància, ni tan sols ens han comunicat si han rebut les nostres demandes, el que seria el més normal quan fas una petició a l’administració pública”. També han parlat amb els operaris i amb la Policia Local, però la solució continua sense arribar. Davant del que consideren “deixadesa”, ha reconegut sentir “frustració”.

Les persones afectades no descarten constituir-se com a entitat veïnal, tot i que la idea fonamental és “transmetre d’una manera conjunta les preocupacions d’uns veïns que ens sentim oblidats”. Més enllà de les instàncies, també han obert un canal de comunicació a través de la xarxa social Twitter per amplificar i donar més ressò a les seves demandes.

El regidor de Serveis de l’Ajuntament d’Altafulla, Micha Preuss, ha reconegut als micròfons d’Altafulla Ràdio ser coneixedor de la problemàtica. També ha fet referència a l’incendi del passat mes d’agost i a les trobades periòdiques que el consistori ha mantingut amb els veïns afectats.

Tot i que lamenta la situació, no ha negat la dificultat de posar-hi solució. Substituir la que esdevé una de les instal·lacions més antigues del municipi suposaria una inversió de 130.000 euros. Una actuació que, tot i ser prioritària, encara no disposa de partida pressupostària per fer-se realitat. Segons el regidor, la intenció és intentar incloure-la en els comptes d’aquest 2018 a través del romanent de tresoreria, però no s’hi ha volgut comprometre com tampoc ha volgut fixar cap data concreta.
Ha avançat que, de moment, baixaran la potència dels fanals, substituint les bombetes de mercuri per bombetes de led. Una intervenció que preveu que redueixi les incidències a la zona.

Micha Preuss ha avançat que la propera reunió entre ambdues parts està programada pel mes de març.
Hernán Cortés, representant dels veïns afectats
Hernán Cortés, representant dels veïns afectats
Micha Preuss, regidor de Serveis
Social
Et recomanem
Projecció del curtmetratge "Un riu naixerà"
17 de setembre a les 20:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Fundació Onada i Ajuntament d'Altafulla
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla