Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
28 de juny del 2018
L’Ajuntament d’Altafulla penja la bandera de l’arc de Sant Martí per donar visibilitat al col•lectiu LGBTI
Aquest dijous 28 de juny es celebra el Dia Internacional de l'Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual
L’Ajuntament d’Altafulla ha volgut mostrar el seu compromís per fer efectius els drets de les persones lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals i ha hissat aquest dijous la bandera multicolor del col•lectiu a l’Avinguda Marquès de Tamarit.

Aquest gest, com ha explicat la regidora de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, Marisa Méndez-Vigo, és la primera vegada que es fa a la localitat i vol anar més enllà del simbolisme.

El Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual –col•lectiu reconegut amb les sigles LGBTI-commemora els aldarulls d’ Stonewall al juny de 1969, que van tenir lloc a Nova York i que van suposar l'inici de l'alliberament homosexual. Aleshores la població LGBTI va sortir al carrer de manera pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos que patien. Malgrat que la legislació en l’àmbit internacional ha avançat en el reconeixement d’aquests drets, 76 estats del món encara prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones LGBTI.

Catalunya va liderar l’avanç en el reconeixement dels drets amb l’aprovació de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La Llei s’està desplegant al món local, i pretén garantir els drets de totes les persones i evitar-los situacions de discriminació i violència, per a assegurar que visquin la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

El desplegament de la Llei preveu que cada ajuntament tingui un Servei d’atenció Integral (SAI) per a les persones LGTBI. Aquest és un servei d’atenció de proximitat adreçat a les persones que pateixin discriminació o violència per la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

A la demarcació de Tarragona, Reus, Tarragona, Tortosa i Valls disposen d’aquest servei. Com aclareix la regidora de Polítiques de Gènere d’Altafulla, Marisa Méndez-Vigo, al municipi el col•lectiu té garantida l’atenció als Serveis Socials i a la mateixa Regidoria.

Com ha afegit Marisa Méndez-Vigo des de la Regidoria no es té constància d’un col•lectiu organitzat de persones LGBTI a Altafulla, per això, com sosté, “una manera de visualitzar-los és penjar la bandera de l’arc de Sant Martí que els representa”.

Tant la Generalitat com els diversos municipis catalans han penjat aquest dijous 28 de juny la bandera de l’arc de Sant Martí i han programat actes festius i reivindicatius als carrers i places per commemorar el Dia Internacional de l'Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual .
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Social
Et recomanem
Projecció del curtmetratge "Un riu naixerà"
17 de setembre a les 20:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Fundació Onada i Ajuntament d'Altafulla
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla