Notícies
Foto: Altafulla Turisme.
21 d'agost del 2018
Més de 1.500 persones visiten el Museu Etnogràfic d’Altafulla durant la Fira d’Artesans
Ha batut el rècord de visitants des que es manté obert i fa visites guiades durant l’esdeveniment firal
Com cada Fira d’Artesans, el Museu Etnogràfic ha obert les seves portes adaptant-se a l’horari de la mostra que s’ha celebrat del 16 al 19 d’agost a Altafulla.

Enguany, ha batut el rècord de visites, i més de 1500 persones han visitat el Museu durant els quatre dies de la Fira. Dijous, unes 300 persones van passar per les dependències de la Pallissa de l’Era del Senyor; divendres en van ser 50 –cal recordar que va ser el dia de la fora tempesta que va obligar a anul•lar la fira-, i dissabte i diumenge 600 persones cadascun dels dies van visitar el Museu.

A més de la col•lecció fixa del Museu, els visitants han pogut veure una exposició amb diferents obres d’artistes del Cercle Artístic d’Altafulla.

Com ha destacat el regidor de Turisme, Jaume Sànchez, aquestes xifres de visitants són unes de les més elevades pel que fa a les visites el Museu. El regidor ha remarcat el paper dels voluntaris de l’equipament, vital per al seu bon funcionament.

El Museu Etnogràfic d'Altafulla ha estat obert en horari especial durant la Fira d’Artesans, de set a deu de la nit, i ha ofert visites guiades per aquest espai que fa un recorregut per la vida rural i d'oficis antics del municipi.

Com ha explicat el regidor de Turisme d’Altafulla, les xifres registrades al Museu durant la Fira d’Artesans demostren que el turisme també està interessat en el patrimoni i la cultura locals.

Cal recordar, a més, que el Museu Etnogràfic d’Altafulla modifica a l’estiu els seus horaris de visites per al públic.

El centre d’interpretació, situat a la Pallissa de l’Era del Senyor, està obert al juliol i agost tots els dissabtes, de 6 a 8, i els diumenges d’11 a dos quarts de dues, per tal d’adaptar-se a les dinàmiques de la temporada en què Altafulla rep més turisme.

El Museu Etnogràfic d’Altafulla compta amb diferents elements d’identitat pròpia de la vida rural i l’economia del municipi, recuperats i restaurats per l’artesà altafullenc Salvador Gatell, l’any 2008.

S’hi poden trobar unes 1.000 peces dels dos darrers segles, amb un ampli ventall d’objectes quotidians i curiositats del món de la pagesia.

Gràcies a una xarxa de voluntaris i voluntàries, amb la col•laboració de les regidories de Cultura i Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, durant tot l’any obre tots els caps de setmana i fa horaris especials a l’estiu i durant esdeveniments puntuals, com la Fira d’Artesans. Durant l’estiu, el visiten una seixantena de turistes cada cap de setmana.
Jaume Sànchez, regidor de Turisme
Jaume Sànchez, regidor de Turisme
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla