Notícies
Foto: FIM Altafulla.
22 d'agost del 2018
La passió andalusa sedueix el públic d’Altafulla
La ballarina Raquel Parrilla i els germans Cuenca, al piano i a la guitarra, actuen a la plaça de l’Església en el penúltim concert del Festival Internacional de Música d’Altafulla
“Passió andalusa: música i ball” és la proposta que el 31è Festival Internacional de Música d’Altafulla, el FIM, ha portat aquest dimarts a la nit a la plaça de l’Església, en el que ha estat el penúltim concert del set que ha programat el festival durant el mes d’agost al municipi.

La ballarina nascuda a Linares (Jaén), Raquel Parrilla, ha pujat a l’escenari de la plaça de l’Església d’Altafulla acompanyada dels germans José Manuel i Francisco Cuenca Morales, al piano i a la guitarra.

Els tres artistes has escenificat davant unes 300 persones la passió del folklore andalús amb tota la força de la música i del ball propis del sud d’Espanya. Han interpretat danses populars i flamenques, “taconeo” i “Duende flamenco”, clàssics andalusos d’Isaac Albéniz o Primitivo Buendía i també la “Nana de Sevilla” del poeta i compositor ocasional, Federico García Lorca. També s’han sentit compositors catalans com Enric Granados, que va tenir una gran influència en el folklore andalús.

El coordinador de la programació, Josep Maria Recasens, ha explicat que l’espectacle és un dels que ha aconseguit més públic del Festival Internacional de Música per la seva força i espectacularitat.

Com ha afegit Recasens, “Passió andalusa: música i ball” ha estat molt valorat pel públic perquè, com ha assegurat, “va ser un espectacle molt visual que incorpora la dansa, cosa que atrau molt el públic d’Altafulla i també els visitants d’arreu”.

Després d’aquest espectacle de clàssics andalusos, la propera i última parada del FIM, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, serà el pròxim dimecres, 29 d’agost, amb el Friedrich Piano Trio que portarà a la plaça de l’Església “L’Herència del Romanticisme en la música de Cambra del segle XX”.

Les entrades per al darrer concert del 29 d’agost, es poden comprar a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, a www.tarracoticket.cat, www.altafulla.cat, i a les pantalles tàctils Infotactile de la plaça del Pou i plaça dels Vents. El preu d’un concert és de 15 €. Els titulars del carnet jove tenen un 50% de descompte en les entrades.
Josep Maria Recasens, coordinador del festival.
Josep Maria Recasens, coordinador del festival.
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla