Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
08 d'octubre del 2018
Altafulla manté les dues Flors d’Honor, un reconeixement a la transformació dels espais públics que atorga Viles Florides
La iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya entrega els reconeixements Flors d’Honor 2018 a 130 municipis i Torredembarra s’estrena amb tres Flors d’Honor
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i la regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau, han recollit aquest passat divendres dues Flors d’Honor 2018, un reconeixement que atorga de la iniciativa Viles Florides, en un acte que enguany s’ha fet aquest a Vila-seca i que ha aplegat representants de 130 municipis participants en aquesta setena edició.

Un any més, la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), organisme responsable de Viles Florides que reconeix els municipis que treballen per a la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds, ha premiat la feina feta des de l’Ajuntament d’Altafulla. El jurat ha posat en valor l’enjardinament sostenible, l’ornamentació floral, el manteniment i tipus de mobiliari urbà i els espais lúdics del municipi. La regidora de Medi Ambient d’Altafulla, Montse Castellarnau, ha mostrat la seva satisfacció per un guardó que és per tot els altafullencs i altafullenques.

És el segon any que Altafulla rep dues Flors d’Honor. El municipi va estrenar-se l’any passat en el reconeixement de Viles Florides, i enguany ha mantingut el guardó i, fins i tot, com ha explicat la regidora de Medi Ambient, ha estat a punt de rebre la tercera Flor d’Honor.

Montse Castellarnau ha destacat que Altafulla manté el guardó fent una aposta per "l’enjardinament sostenible", amb el recursos existents i de forma racionalitzada.

Els municipis d’Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès) encapçalen, amb quatre Flors d’Honor, el rànquing del projecte Viles Florides.

Torredembarra ha aconseguit per primera vegada tres Flors d’Honor en aquesta 7a edició de Viles Florides. L’alcalde i la representació del consistori que s’han desplaçat fins a Vila-seca, s’ha mostrat “feliços pel reconeixement a la tasca feta pel Servei de Jardineria i el departament de Sostenibilitat”. La Torre és un dels 50 municipis que n’han aconseguit tres, i després hi ha 52 municipis amb dues Flors d’Honor -és el cas d’Altafulla- i sis municipis que n’han aconseguit una.

Els reconeixements anuals del moviment Viles Florides s’han lliurat en el transcurs de la gala Flors d’Honor, que s’ha celebrat aquest passat divendres a la tarda al Castell de Vila-seca. L’acte l’ha presidit la consellera d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i el president de la CHOC, entitat impulsora de Viles Florides, Sito Vilarrubla. A més, ha aplegat les màximes autoritats dels 130 municipis participants en aquesta setena edició de Viles Florides.

Davant l’augment del nombre de municipis que s’han sumat a Viles Florides -en l’edició anterior n’hi havia 113-, el president de la CHOC, Sito Vilarrubla, ha celebrat “l’aposta creixent per posar en valor la qualitat dels espais verds, la conscienciació social vers les polítiques sostenibles i el desenvolupament d’economies socials a través de l’atractiu de la natura i els parcs i jardins“.

El programa de la jornada s’ha iniciat al matí amb la conferència “El poder de les plantes”, a càrrec del botànic Carlos Magdalena i la posterior visita amb trenet pels espais verds de Vila-seca. A la tarda, poc abans de l’inici de la gala, conduïda per l’actor Fermí Fernández, s’han fet actuacions musicals i s’han pogut visitar dues exposicions: “Vila-seca, la realitat d’un somni” al jardí del Castell i una de bonsais a l’interior de l’edifici.

L’acte, que ha aplegat més de 300 persones, també ha servit per premiar els projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, han estat un exemple a seguir. La Rotonda Cremallera de Figueres ha rebut el Premi a la Millor Rotonda de Catalunya i el Col•lectiu de Veïns de Vilac el reconeixement a la Millor Participació Ciutadana.

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta verda i que vol posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic d’aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que esdevinguin un exemple a seguir.

El projecte és obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col•lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds.
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla