Notícies
Foto: Concurs de Castells
08 d'octubre del 2018
La Colla Vella de Valls guanya el Concurs de Castells 18 anys després de fer-ho per última vegada
Els rosats van fer el 4d9 i el 2d8 nets, i van carregar el 3d10fm i aconsegueixen d’aquesta manera trencar l’hegemonia verda
La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha destronat els Castellers de Vilafranca i s’han emportat el 27è Concurs de Castells de Tarragona, divuit anys després que el guanyessin, l’any 2000. Els rosats han fet el 4d9 i el 2d8 nets, i han carregat el 3d10fm, construccions que els han permès aconseguir 9.690 punts trencant d’aquesta manera l’hegemonia dels Castellers de Vilafranca de les últimes edicions.

Els Verds han quedat classificats en segon lloc amb 8.070 punts descarregant el 3 de 10 i la torre de 9, i després d’haver carregat la torre de 8 neta.

La tercera posició ha estat per a la Jove de Tarragona, que ha completat el 5 de 9 i el 9 de 8, carregant també el 3 de 10. Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró han signat la quarta posició gràcies al 3 de 9, la torre de 9 i el 5 de 9.

El primer lloc del concurs ha quedat sentenciat abans de les quatre de la tarda quan, a mitja quarta ronda, els verds -que havien guanyat el concurs ininterrompudament des del 2002-, han renunciat a lluitar per la victòria.

La Jove de Tarragona s’ha situat tercera gràcies al 5 de 9 i el 9 de 8, i també carregat 3d10fm. Els Xiquets, per la seva part, han completat la tripleta màgica.

Al seu torn, la Colla Joves Xiquets de Valls ha resolt el Concurs ocupant la cinquena plaça després d’haver estat una de les poques colles que ha utilitzat les cinc rondes del certamen. Els vermells han aprofitat la quarta i cinquena ronda per coronar el 3 de 9 i el 4 de 9. Després d'ensopegar amb el 4 de 9 net -dos intents desmuntats- i tenir només carregat el 2 de 8 net, han estat pràctics i han optat per escalar posicions sense arriscar.

Pel que fa a la jornada de dissabte, els Xiquets de Reus i Moixiganguers d’Igualada van empatar a punts a la Tarraco Arena Plaça.

Quant a les colles del Baix Gaià, i atenent a la classificació final de les 42 colles participants en el Concurs de Castells, els Castellers d’Altafulla han quedat finalment en la posició 38, assolint el 3d7, el 4d7 i el 5d7 i amb 985 punts.

Els Nois de la Torre, per la seva banda, s’han endut la 31 posició, amb 1.285 punts i han descarregat aquest dissabte a la Tarraco Arena Plaça el quart 5d7, el segon 7d7 i el tercer 3d7ps de la temporada. Els torrencs, a més, van tancar a jornada amb el seu primer intent de 4d8 de la seva història.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla