Notícies
Foto: David Oliete
09 d'octubre del 2018
El mercat europeu s’interessa per uns plats de dutxa flexibles, insonors i lleugers fabricats per una empresa de Torredembarra
Amb la marca comercial d’Arandipur, la companyia exporta al mercat exterior un 90% d'aquest producte innovador
Instal•ladors, decoradors i hotels de tot Europa i, especialment, d'Anglaterra, França, Itàlia i Alemanya són els principals clients d'un producte innovador que es fabrica des de fa un any al polígon de Torredembarra. Es tracta de SolidSoft, un plat de dutxa flexible, altament lleuger, resistent i insonor fet amb un procés de polimerització.

La idea va sorgir d’un emprenedor i químic de 43 anys de Saragossa, Jorge Ruiz, que fa vuit anys enrere va veure la necessitat de fer plats de dutxa antilliscants perquè la gent gran no tingués problemes a l’hora de dutxar-se.

En un principi, els seus clients van ser les residències per a la gent gran, però de seguida hotels i instal•ladors es van interessar per aquest innovador producte, com ha reconegut l’emprenedor Jorge Ruiz.

Per fer les primeres produccions, Jorge Ruiz va aprofitar la maquinària d’una empresa d'automoció de Saragossa. El resultat va ser un plat de dutxa fabricat amb un poliuretà especial similar al que es fa servir als panells frontals de l'interior dels vehicles.

Al cap de vuit anys, Jorge Ruiz, amb el nom comercial d’Arandipur, va instal•lar-se al polígon de Torredembarra, en una nau de 500 metres quadrats on fabrica amb motlles en 3D i distribueix aquest original i pràctic plat de dutxa.

Actualment comercialitza 5.000 plats l'any sobretot a Europa, amb una facturació que ronda el milió d'euros i un negoci creix que entre un 20% i un 30% anualment. El producte ha estat en constant evolució, tant a nivell tècnic com estètic, i avui dia la companyia ofereix unes 200 referències.

En un inici, la demanda va venir de fora d'Espanya i la immensa majoria dels seus plats de dutxa els exporta al mercat europeu, més d'un 90% de la seva producció.

La facilitat de transport d’aquests plats de dutxa, altament lleugers i resistents, fa que sigui un producte, com explica l’empresari, “molt apte i pràctic per al comerç exterior”.

El propietari d'Arandipur reconeix, a més, que va instal•lar-se a Torredembarra perquè, com assegura, “buscava una zona on la química tingués molt de potencial i no hi havia millor lloc que aquest”.

L’empresari Jorge Ruiz creu, a més, que la zona d’influència de Torredembarra “és una de les millors a nivell nacional per instal•lar-hi una empresa”. La intenció de la companyia torrenca, ara, és potenciar el mercat català i nacional.
Jorge Ruiz, propietari d'Arandipur
Jorge Ruiz, propietari d'Arandipur
Jorge Ruiz, propietari d'Arandipur
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla