Notícies
Foto: Policia Local d'Altafulla.
15 d'octubre del 2018
L’huracà “Leslie” no causa danys a Altafulla i fa créixer el cabal del riu Gaià
L’Estació Meteorològica Hort de la Sínia-Tamarit registra aquest dilluns 71.5 mm de pluja acumulada
L’episodi de pluges provocat per l'arribada de les restes de l'huracà 'Leslie' a Catalunya ha deixat més de 100 l/m2 en algunes punts del territori català, especialment al litoral i prelitoral, fortes ventades i mala mar.

Les pluges intenses han entrat aquest diumenge a la tarda pel sud de Catalunya i han afectat especialment les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.

Les fortes pluges d’aquest diumenge al vespre, però, no ha causat gaire incidències a la localitat d’Altafulla, fora de les habituals. Segons dades de la Xarxa d’Observadors Meteorològics (XOM) de l’Estació Meteorològica Hort de la Sínia-Tamarit, s’han registrat 71.5 mm de pluja acumulada (litres x m²) recollits en 24 h.

L’única incidència destacable ha estat el tall que la Policia Local d’Altafulla ha hagut de fer de la rotonda dels Càmpings, entre les 8 d’aquest diumenge i les 4 de la matinada de dilluns, com ja és habitual quan plou molt en aquest punt del barri marítim.

Els efectius han tallat la Via Augusta des del carrer Jaume I fins a la rotonda del Càmping Santa Eulàlia, i han ofert una ruta alternativa pel carrer Alcalde Pijuan, una restricció que aquest dilluns al matí ja s’havia resolt.

La Policia Local d’Altafulla també ha informat que al Camí del Prat s’han aixecat diferents tapes de clavegueram a causa de la pressió de l’aigua. També ha entrat aigua en alguns domicilis i baixos d’edificis de la població però sense causar grans desperfectes, segons ha informat el cos policial.

Les pluges han deixat, a més, unes imatges que es repeteixen poques vegades a la desembocadura del riu Gaià i a la platja de Tamarit aquest dilluns al matí, a causa de la crescuda del cabal del riu.

A Aiguamúrcia, però, la pluja ha fet créixer el cabal del Gaià fins que s’ha desbordat i ha hagut de tallar-se la TV-2006 que uneix el municipi de l’Alt Camp amb el nucli de Santes Creus. El transport escolar i el de passatgers ha hagut de desviar-se per rutes alternatives.

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest diumenge, fins les 7 del matí d'aquest dilluns, en més d'una setantena de serveis a la demarcació de Tarragona. En concret, 70 al Camp de Tarragona i en 4 més a les Terres de l’Ebre.

El telèfon 112 ha rebut 1.276 trucades per incidències relacionades amb el temporal fins les 8 del matí d'aquest dilluns. La comarca del Tarragonès, amb 200 trucades, el Baix Penedès amb 88 i el Baix Camp amb 36, han estat les localitzacions més afectades. Només a Tarragona ciutat s’han fet 128 trucades.

Aquest matí encara hi havia 14.000 abonats sense llum a tot Catalunya per incidències causades per la pluja.

Protecció Civil de la Generalitat manté aquest dilluns l’Alerta del Pla d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT i del Pla per ventades VENTCAT. Tot i que les pluges ja han començat a remetre, els cabals dels rius afectats encara són molt elevats. També es mantenen valors elevats de ratxes de vent i fort onatge.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla