Notícies
Foto: "L'endemà del concurs"
18 d'octubre del 2018
Tres fotògrafs altafullencs exposen a Valls per la Fira de Santa Úrsula
L’exposició fotogràfica “L’endemà del Concurs” mostra la mirada de quinze fotògrafs al Concurs de Castells
La Capella del Roser, en ple cor del Barri Antic de Valls, acull l’exposició “L’endemà del Concurs” que s’ha inaugurat aquest dimarts, 16 d’octubre, coincidint amb els actes de la Fira de Santa Úrsula a la capital de l’Alt Camp.

La mostra recull imatges de quinze fotògrafs del territori que van copsar moments en el Concurs de Castells de Tarragona. El projecte l’ha endegat el col•lectiu Fort, que aplega fotògrafs procedents de tot el país.

Els autors, que donen la seva particular visió sobre la cita castellera bianual, són Emilio Barruz, Mireia Comas, Laia Díaz, Jon TC, Pere Toda, Lins Griñó, Josep Pont, Laura Rodríguez, Rodrigo Sicilia, Laia Solanellas i els altafullencs Jean Segovia, Gemma Soldevilla i Ildefonso Cuesta.

Els tres fotògrafs altafullencs són membres del col•lectiu Altafulla Bloc, i han donat la seva visió particular del Concurs, amb una fotografia cadascun que exposen a Valls en plena Santa Úrsula i fins aquest pròxim diumenge.

Com ha explicat Jean Segovia, membre d’Altafulla Bloc i autor d’una de les fotografies de la mostra fotogràfica, cada fotògraf altafullenc ha donat la seva pròpia i diferent visió del Concurs de Castells de Tarragona del passat 7 d’octubre. Segovia hi ha participat amb un retrat del cap de colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Albert Martínez, amb el primer premi del Concurs de Castells a les mans.

Altafulla Bloc és un grup de cinc fotògrafs de la localitat acompanyats de diversos col•laboradors d’arreu del territori que fan fotografies d’Altafulla. Van néixer al 2013 i, a més de Jean Segovia, Gemma Soldevilla i Ildefonso Cuesta, en formen part els altafullencs Roberto Vera i Rubén Domínguez.

Per Jean Segovia, ha estat un honor que els organitzadors de la mostra “L’endemà del Concurs” pensessin en fotògrafs altafullencs.

L’exposició està organitzada per Món Casteller-Museu Casteller de Catalunya i la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls.

L’exposició estarà oberta fins el diumenge, 21 d’octubre, en horari de 17.30 a 20.30 hores. El dissabte i diumenge, dies centrals de la Fira de Santa Úrsula, també es podrà visitar entre les 10 del matí i les 2 de la tarda.

La Fira de Santa Úrsula pretén posar en valor el patrimoni immaterial universal a través de la mirada castellera i d’un públic familiar i es celebra a Valls del 15 i el 21 d’octubre.

En el divers programa tenen especial protagonisme la 8a FiraCastells, amb un marcat accent familiar i creatiu i el 8è Simposi Casteller de Catalunya, que enguany analitzarà el lideratge dels caps de colla.
Jean Segovia, fotògraf.
Jean Segovia, fotògraf.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla