Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
24 d'octubre del 2018
L’Ajuntament d’Altafulla es planteja el trasllat de la canonada d’aigües brutes del Fortí en un futur
La companyia d’aigües ja ha reparat els danys, mentre que durant aquest dimecres s’acabaran els treballs de condicionament de la zona
L’Ajuntament d’Altafulla es planteja traslladar la canonada d’aigües brutes del Fortí, al barri marítim, que va quedar malmesa arran del passat temporal de mar, i que operaris de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües d’Altafulla ja van reparar de forma immediata aquest passat dilluns, tal i com va avançar a Altafulla Ràdio el regidor responsable de Platges, Jaume Sànchez. Una vegada valorada la situació amb els tècnics i responsables municipals, el consistori estudia reubicar-la en un futur sense concretar cap data, com ha remarcat l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso.

Es tracta de la canonada que recull les aigües brutes i que desemboquen en un dels emissaris situats davant la platja d’Altafulla. A banda dels treballs que ha realitzat la Brigada Municipal, que s’han centrat principalment en el condicionament de la zona afectada, especialment la de Llevant, realitzant tasques com ara les primeres mesures d’anivellament de l’arena, la retirada d’una de les passarel•les d’accés de blocs de formigó o d’alguna de les dutxes afectades pel temporal, la regressió de la sorra ha tornat a malmetre la platja, com s’ha produït en altres punts de la costa catalana.

Precisament el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha enviat una carta a totes les alcaldesses i alcaldes de la demarcació de Tarragona on els hi recorda les línies d’ajuts que disposa l'Administració General de l'Estat per pal•liar, en la mesura del possible, els efectes de determinats sinistres o catàstrofes, tan a nivell municipal com particular, arran dels darrers temporals. Amb tot, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, que ha recordat que els estralls a la platja del municipi no han estat danys greus i sí similars a d’altres ocasions, ha agraït una vegada més l’estesa de mà de la subdelegació, al mateix temps que ha insistit que l’Ajuntament seguirà treballant en una mesura duradora, fent referència a la zona d’esculls que ja s’ha fet arribar al govern espanyol.

Com ha remarcat l’alcalde d’Altafulla, des de l’Ajuntament s’està en contacte amb la Direcció General de la Costa quant a la previsió dels treballs de reposició i trasllat de sorra, com ja s’ha produït en altres episodis, i ha insistit que tot indica que s’esperarà a la Setmana Santa davant la certesa que “aquests temporals es tornin a repetir a l’hivern com passa cada any”. Per Fèlix Alonso, l’escullera proposada podria ser una bona opció per afrontar la regressió de la sorra, i per una altra banda, també complementaria un atractiu turístic que ja es fomenta a través dels biòtops instal·lats. Amb tot, ha dit que està en mans del govern de l’Estat decidir si és una bona alternativa o hi ha una altra proposta que millori aquesta. Caldrà esperar ara, el moment idoni per a una futura reposició de sorra a la platja.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla