Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
06 de novembre del 2018
L’Ajuntament d’Altafulla urbanitza la plaça Major atenent la demanda dels veïns de la zona
S’eliminarà el mur que provocava un gran desnivell, es pavimentarà i es posarà nou mobiliari urbà i arbrat
L’Ajuntament d’Altafulla va iniciar el passat 23 d’octubre les obres d’urbanització de la plaça Major del municipi. El “projecte bàsic i executiu d’urbanització de la Plaça Major”, redactat per l’arquitecte Xavier Mercadé, de l’estudi d’arquitectura Espai Consultoria Tècnica, SLP, preveu una actuació en aquesta zona, pròxima a la Ronda d’Altafulla per arreglar, en especial, el gran desnivell que tenia la plaça fins ara.

Com ha explicat la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Marisa Méndez-Vigo, l’actuació preveu arreglar aquest gran desnivell que existeix en aquesta plaça, a prop del Parc dels Safranars per integrar-la en tot l’entorn. Per això, s’ha eliminat el mur perimetral que hi havia i la plaça quedarà amb dues terrasses i un passadís central pavimentat.

A més, s’enjardinaran els dos nivells, i hi haurà una zona de grades, una zona de sauló amb arbrat i un espai amb bancs.

L’actuació urbanística també inclou la disposició de nou mobiliari urbà a la plaça. Es posaran papereres, una font i quatre bancs i més endavant, com ha avançat Méndez-Vigo, el consistori preveu col•locar-hi jocs infantils.

De fet, l’actuació es fa després que el consistori altafullenc hagi mantingut diverses reunions amb els veïns de la zona per copsar les necessitats en aquest espai d’Altafulla. Com ha reconegut la regidora l’aportació de la ciutadania ha estat cabdal a l’hora de plantejar la reforma de la plaça Major.

El pressupost d’execució del contracte és de 39.947,07 €, amb l’IVA inclòs, i les obres les executa l’empresa altafullenca EU Vendrell. Segons les previsions de la Regidoria d’Urbanisme i els terminis d’execució dels treballs, les obres s’enllestiran d’aquí a un mes.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla