Notícies
Foto: Ajuntament de Roda de Berà
06 de novembre del 2018
Roda de Berà redueix un 3% el rebut de l’IBI
El ple també acorda abaixar l’impost de circulació i en preveu noves bonificacions
El Ple de l’Ajuntament de Roda de Berà ha aprovat aquest dilluns al vespre, en una sessió extraordinària, les ordenances fiscals de l’exercici 2019, amb els vots a favor de tots els grups municipals a excepció del Partit dels Socialistes de Catalunya, que va votar en contra. El proper any tots els impostos i les taxes es congelaran i els que es modifiquen ho faran a la baixa amb l’objectiu de rebaixar la pressió fiscal als ciutadans.

L’impost sobre bens immobles es reduirà, per vuitè any consecutiu, i passarà de l’1,03 al 0,97, tenint en compte l’actualització del valor cadastral efectuada pel Govern central, fet pel qual la ciutadania veurà rebaixat el seu rebut en un 3% real.

Una rebaixa que sumada a la del 2% d’aquest exercici suposa un 5% real menys en el rebut de l’IBI de tots els rodencs i rodenques en comparació a l’any 2017.

Una altra de les modificacions que afectarà a un gran percentatge de la ciutadania serà la rebaixa del 10% lineal de totes les tarifes de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, a més d’incrementar-se les bonificacions previstes.

D’aquesta forma, els turismes que tinguin emissions entre els 120 i els 130gr/km tindran una bonificació del 25% en el rebut anual; en els turismes amb emissions inferiors o iguals a 120gr/km la bonificació serà del 40%; i els vehicles que consumeixen combustibles de gas, flexifuel o amb tecnologia híbrida tindran una bonificació del 60%. Pel que fa als vehicles cent per cent elèctrics, la bonificació anual serà del 75% sobre el rebut.
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla