Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
07 de novembre del 2018
La Unitat de Mediació de la Policia Local de Torredembarra resol amb acord entre les parts el 64% de les intervencions
Ho ha fet saber el regidor de Governació de Torredembarra, José García, durant la primera sessió de les 3s Jornades de Mediació Policial
Un 64 %de les demandes d’intervenció de la Unitat de Mediació de la Policia Local de Torredembarra que s’han produït aquest 2018 s’han resolt satisfactòriament amb un acord entre les parts.

Enguany la Policia Local de Torredembarra han rebut 25 demandes d’intervenció, i n’ha resolt satisfactòriament 16. Una s’ha tancat sense acord i en resten 8 d’obertes. Aquestes dades les ha donat a conèixer aquest dimarts el regidor de Governació de l’Ajuntament de Torredembarra, José García, durant la primera sessió de les 3es Jornades de Mediació Policial.

El mateix regidor també ha explicat que cal seguir potenciant la tasca de mediació perquè la ciutadania pensi en la figura de la policia per resoldre conflictes de convivència. El fet que la Unitat de Mediació a Torredembarra, formada per un caporal i dos agents, també faci tasques de proximitat, ajuda a incrementar el coneixement del territori i del veïnat i a donar millors resultats en la resolució de conflictes.

En aquest sentit, el sotsinspector cap de la Policia Local de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal, ha assenyalat que s’ha de propiciar un canvi de cultura i potenciar la mediació perquè les persones vegin que la policia aplica la intel•ligència per sobre de la força.

El caporal de la Unitat de Mediació, Josep M. Cunillera, ha ressaltat que en aquestes terceres jornades han tingut molt de ressò i compten amb una setantena de participants provinents de diferents punts de l’Estat, tot destacant també la rellevància dels ponents. Una dada significativa és que a Catalunya el 30% de les policies locals disposen d’unitat de mediació, una xifra que s’espera que es vagi incrementant.

Les jornades van començar dimarts i clouran aquest dimecres a Torredembarra. També hi ha assistit una representació de la Policia Local d’Altafulla.
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla