Notícies
Foto: Companyia a Mitges
09 de novembre del 2018
La Festa Major de Sant Martí arriba el seu clímax aquest cap de setmana
Altafulla viu uns dies plens de tradicions i festa, en el punt àlgid de la celebració en honor al seu patró
Aquest divendres, 9 de novembre, la programació de la Festa Major d’Altafulla continua la seva programació, i enceta els actes del seu cap de setmana fort a les set de la tarda, amb la inauguració de la Roda d’Art 2018 del Centre d’Estudis Altafullencs, un acte que es farà al Fòrum de la plaça de l’Església.

Seguidament, la presentació del llibre de les alumnes del Taller d’escriptura creativa de l’Ateneu de Dones, a dos quarts de vuit, i la presentació del llibre d’Andreu Pujol sobre el referèndum , a les 8 del vespre a l’Alberg Casa Gran, donaran pas a l’acte central d’aquest divendres, a partir de les deu de la nit al Casal La Violeta.

La comèdia “Ruth i Mercè: Separades... i què?”, de la Companyia a Mitges, amb les actrius Maite Carrera i Cristina Solà posarà l’apunt teatral a la Festa Major. Una comèdia que no para de fer bolos per tot Catalunya, amb text i direcció de Marià Font, entretinguda, divertida, i adreçada a tots els públics.

Dissabte, 10 de novembre, al migdia la plaça Martí Royo serà pels més petits, amb el grup d’animació infantil El Flabiol. El vermut electrònic els Castellers, amb el popular Dj Ethian Guerrero i el concert de Gaià Gospel clouran els actes del matí.

A les sis de la tarda, la tradicional cercavila de Sant Martí, amb tots els elements de la cultura popular altafullencs, els Gegants i els Nans d’Altafulla, amb l’acompanyament musical de Paula Segovia i Joan Belmonte, alumnes de l’Escola Municipal de Música, faran sortir la gent al carrer per acompanyar-los en el seu recorregut.

A dos quarts de vuit, el concert de gralles, a les Escales de la Placeta, comptarà amb la participació dels Grallers d’Altafulla, el grup Zizurko Trikitilariak i els Grallers de l’Escola Municipal de Música.

La presentació d’”Equilibri”, el tercer disc del grup Blaumut, dissabte a la nit a La Violeta, i l’empaldamada dels Diables, clouran els actes de dissabte.

El dia del patró, diumenge 11 de novembre, es farà la Pujada del Pilar per les escales i la Rua de Sant Martí, amb la representació de la llegenda de Sant Martí narrada per l’altafullenca Joana Badia, i la degustació del pastís de la capa de Sant Martí. Tota la canalla de la vila, amb el fanalet, acompanya a Sant Martí pujat damunt d’un cavall, acompanyat pels alumnes de vent i percussió de l’Escola Municipal de Música.

El correfoc i els versots dels Diables , i tot seguit el Castell de Focs i Fi de festa posaran punt i final a Sant Martí. Tot i això, el cap de setmana que ve encara es celebraran alguns actes de les entitats, com al XV Baixada de Trastos o el Guateque casteller.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla