Notícies
Foto: Altafulla Bloc
09 de novembre del 2018
Els Castellers d’Altafulla, a punt per pujar el pilar caminant per les escales
Altres cites previstes a l’agenda dels liles per aquesta Festa Major són la processó, el vermut electrònic, i el “Guateque” casteller
Els Castellers d’Altafulla compten les hores que falten per un dels clàssics de la Festa Major, i que és un dels últims actes de la seva agenda castellera i que fan coincidir amb la diada de Sant Martí. Serà aquest diumenge, 11 de novembre, a dos quarts d’onze del matí, quan els liles tornaran portar el pilar caminant per les escales.

Així ho ha confirmat el cap de colla dels liles, Pol Munté, qui ha parlat de la dificultat d’una fita que esdevé ja una tradició al municipi i un dels actes centrals de la jornada del patró. Els de l’Era de l’Ixart esperen amb molta il•lusió i ganes la gran cita, que afronten amb molt d’optimisme, tot i les complicacions que té arribar amb el pilar fins a la plaça de l’Església.

Els Castellers d’Altafulla, des del 1975, recorren des de la plaça del Pou fins la plaça de l’Església amb el seu pilar de 4.

A més, enguany, com ha avançat Pol Munté, tots els castellers que faran diumenge el pilar s’estrenen, menys l’aixecador, perquè hi hagi rotació i “tothom hi pugui participar”.

Tot i no aconseguir el que s’havien proposat per la Diada de Sant Martí del passat cap de setmana, Pol Munté ha fet un balanç molt positiu de la temporada castellera que estan a punt de cloure, i també de la gran Diada de Sant Martí.

El cap de colla dels Castellers d’Altafulla, Pol Munté, també ha parlat que enguany, tot i la manca de camises en alguns assajos i diades, ha estat una bona temporada.

Munté ha posat per damunt de tot la seguretat de la colla, que enguany no ha fet llenya en cap actuació, fet inèdit gairebé al món casteller.

Els liles tornaran aquest diumenge, 11 de novembre, a reviure l’emotiva imatge que porta els castellers des de la plaça del Pou fins la plaça de l’Església per les escales del carrer del Forn aixecant un pilar de 4.
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla