Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
13 de novembre del 2018
El Fòrum exposa l’obra de l’arquitecte i artista “transdisciplinar” Aleix Antillach
La inauguració va fer-se divendres passat en el marc de la Festa Major de Sant Martí d'Altafulla i la mostra es pot visitar fins el 25 de novembre
El president del Centre d’Estudis Altafullencs, Josep Maria Magrinyà; el president el Cercle Artístic d’Altafulla, Salvador Anton i la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, van obrir divendres passat, en el marc de la Festa Major de Sant Martí, l’exposició de l’artista Aleix Antillach a la sala del Fòrum d’Altafulla, situada a la plaça de l’Església.

L’exposició s’inclou en el projecte “Roda d’Art 2018-2019” que impulsa el Centre d’Estudis d’Altafulla de manera conjunta amb el Centre d’Estudis Alcoverencs, l’Institut d’Estudis Vallencs, el Centre d’Estudis Canongins, el Centre d’Estudis Riudomencs i el Centre d’Estudis del Gaià, que ja han acollit la mostra prèviament.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau, ha explicat que el programa de la Festa Major de Sant Martí sempre intenta deixar “un espai per l’art”, i ha convidat a visitar la mostra que, a més, s’integra a la perfecció a l’espai que ocupa, el Fòrum d’Altafulla.

Per la seva banda el president del Cercle Artístic, Salvador Anton, ha valorat la coincidència del “Roda d’Art 2018-2019” amb Sant Martí, a més amb una mostra que, com ha dit, “convida a reflexionar sobre la vida”.

Aleix Antillach és arquitecte i artista “transdisciplinari” i mostra al Fòrum una col•lecció de peces de les seves dues últimes col•leccions, “Parèntesi ()”, que presenta treballs en dues i tres dimensions que conceptualitzen el gran misteri de la vida individual i “Reorganitzats”, peces que exploren i juguen amb els punts de confluència entre la “organicitat” i l’organització, peces que surten de processos de transformació.

Cabirons de fusta terminals, cables i perfils metàl•lics abandonats són els protagonistes d’aquesta transformació expansiva que busca, com explica el mateix creador, la recerca de l’espai interior.

Aleix Antillach (Tarragona, 1977) és arquitecte i artista i la seva experiència creativa abraça des de les grans edificis fins a les petites escultures, també el videoart, el dibuix o les instal•lacions. En l’actualitat és agitador cultural al Convent de les Arts d’Alcover.
Montse Castellarnau, regidora de Cultura i Festes
Salvador Anton, Cercle Artístic
Aleix Antillach, artista
Social
Et recomanem
24a Fira d'Artesans
Del 18 al 21 d'agost de 18:00h. a 00:00h. a la zona de les eres
Organitza: Artesans d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
35è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Del 4 al 24 d'agost a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Programa sencer i venda d'entrades a: www.altafulla.cat
Ruta teatralitzada amb el científic Martí i Franquès
25 d'agost a les 19:00h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla