Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
14 de novembre del 2018
La Biblioteca d’Altafulla estrena les noves dependències aquest divendres a la tarda
Les instal•lacions del carrer Vinyet ja acolliran aquest cap de setmana les primers activitats culturals
Després de mesos d’obres i setmanes de trasllat de llibres, les noves dependències de la Biblioteca Municipal Martí Magriñà d’Altafulla, al carrer de Vinyet, 1, obriran aquest divendres a la tarda amb una gran festa perquè els altafullencs i altafullenques coneguin el nou espai de cultura del municipi.

Aquestes darreres setmanes els responsables tècnics de la Biblioteca han treballat de valent per tenir-ho tot a punt pel dia de l’obertura. A més, han hagut de fer algunes modificacions i ajustaments de l’espai per acomplir la normativa que ha exigit la Central de Biblioteques de Tarragona de la Generalitat.

La festa d’inauguració del nou espai de la Biblioteca, que fins ara tenia la seu a les Antigues Escoles Teresa Manero, començarà aquest divendres, 16 de novembre, a les 5 de la tarda, i hi haurà l’espectacle de titelles “Palla, fusta, pedra”, que anirà a càrrec de la Companyia Galiot, un refrigeri per als assistents amenitzat per Sergi Planes i Xavi Mas amb un concert de violoncel i violí. Un bon moment per conèixer les noves instal•lacions, com ha assegurat la Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau.

El nou equipament, amb una superfície total de 388 m2, integra diferents espais diferenciats. Quant a la Biblioteca, disposa de 196 m2 i compta amb una sala polivalent, una zona infantil, la sala d’audiovisuals, un espai de consulta, el dipòsit legal, el vestíbul i un magatzem.

Pel que fa a l’Arxiu Municipal, compta amb una superfície total de 153 m2 distribuïts en un magatzem, l’arxiu amb el fons documental i una zona d’administració.

També s’ha fet un arranjament de l’entorn al carrer Vinyet, que s’ha enjardinat i s’ha obert la porta a una futura ampliació per aconseguir els 750 m2 necessaris que fixa la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya.

L'obra es va iniciar a principis de març amb un període previst d'execució de tres mesos, encara que finalment s’ha allargat set, a causa d’un problema de filtració d’aigua de l’edifici, propietat de l’Agència de l’Habitatge i per la tasca feixuga del trasllat de llibres de l’antiga a la nova seu.

La inversió total a l’equipament ha estat de 229.900 euros, IVA inclòs.

La primera activitat que acollirà la nova Biblioteca serà la VII Jornada de Novel•la Negra, aquest mateix dissabte a dos quarts de vuit del vespre. El pròxim 22 de novembre, a dos quarts de set de la tarda, l'historiador Salvador J. Rovira hi pronunciarà la conferència “L’historiador, l’escriptor i la novel•la històrica”.
Montse Castellarnau, regidora de Cultura i Festes
Social
Et recomanem
Portes obertes a la Finca Canyadell i al Sender dels Ratapatxets
5 de febrer a les 12:00h. a la Finca Canyadell
Més informació i inscripcions: www.gepec.cat
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla