Notícies
Foto: Facebook
28 de gener del 2019
Neus Esbrí agafa el relleu de Pere Piqué en la coordinació de la territorial de l’ANC a Altafulla
La seu municipal se sumarà a les mobilitzacions que organitzi l’entitat a nivell català, coincidint amb el trasllat dels polítics empresonats
Canvis al capdavant de la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’Altafulla. La secció local va fer efectiu el traspàs de competències al capdavant de la coordinació la setmana passada. Neus Esbrí Segura agafa el relleu de Pere Piqué, qui n’ha gestionat l’activitat durant els darrers tres anys. Segons ha explicat el fins ara coordinador als micròfons d’Altafulla Ràdio, el canvi de lideratge ve marcat pels estatuts, que permeten com a màxim dos mandats consecutius. Malgrat fer un pas al costat, ha assegurat que continuarà col·laborant “en el que faci falta”.

D’aquests tres anys com a coordinador de l’entitat al municipi, n’ha destacat la implicació de la gent i el fet que sempre ha intentat diferenciar les seves idees de les de la territorial. S’ha mostrat satisfet amb la feina feta.

La seva implicació és gairebé total en aquest moment d’impàs, i ha avançat que, tot i no preparar cap acció al municipi, sí que tenen previst sumar-se a les mobilitzacions que s’organitzin a nivell català coincidint amb el trasllat dels polítics empresonats, que tot apunta que sigui aquest dimarts.

L’ANC ha programat diferents accions per denunciar la vulneració de drets col·lectius i individuals, i en especial del dret d’autodeterminació. Ha fet una crida a concentrar-se a les capitals de comarques al vespre amb els lemes ‘fakejustice’ i ‘makeamove’, i ha convidat les territorials a acompanyar els presos als vorals i ponts al llarg del trajecte amb pancartes i estelades.

Més enllà d’aquesta agenda de mobilitzacions contra el judici, la territorial d’Altafulla té previst desplaçar-se a Madrid el proper mes de març. La intenció és organitzar un autobús per anar-hi, però a hores d’ara resta a l’espera de confirmar la data concreta.

L’ANC també ha engegat una campanya internacional per fer saber que “l’autodeterminació és un dret, no pas un delicte”. La iniciativa busca la implicació del món en l’afer català.
Pere Piqué, ex-coordinador de l'ANC d'Altafulla
Pere Piqué, ex-coordinador de l'ANC d'Altafulla
Pere Piqué, ex-coordinador de l'ANC d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla