Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
30 de gener del 2019
Un grup de veïns de la zona d’Hort de Pau afectada pels habitatges ocupats denuncia problemes “d’insalubritat pública”
El col·lectiu demana “responsabilitats” a l’Ajuntament i l’insta a buscar una solució a una situació que està tenint “greus repercussions” a la urbanització
El malestar i la preocupació entre els veïns de la zona d’Hort de Pau d’Altafulla afectada pels habitatges ocupats de manera irregular són cada vegada més evidents. Lamenten que la situació dels darrers mesos ha tingut una “greu repercussió” a la urbanització, tant a nivell d’imatge com de malestar per aquelles persones que hi viuen dins de la legalitat.

Als problemes de sorolls se li sumen ara d’altres que des del col·lectiu de veïns consideren que posen en perill la “salubritat pública”. Així ho ha expressat un dels portaveus, Jaume Martínez, durant el torn de precs i preguntes de la sessió plenària celebrada aquest dilluns al vespre. Ha denunciat el bombeig d’aigües fecals al carrer. Una situació que, si es mantingués, podria ocasionar problemes importants de males olors i de mosquits amb l’arribada de la calor.

Des que van començar els robatoris, abans de l’arribada dels ocupes, els veïns van mantenir diverses trobades amb els responsables de l’Ajuntament i de la Policia Local per fer front a una situació “d’inseguretat ciutadana”. Ja aleshores, l’alcalde, Fèlix Alonso, va lamentar que com a Ajuntament no tenien potestat per actuar subsidiàriament. Un discurs que a dia d’avui encara manté ja que assegura que és el propietari i la justícia els únics que tenen autoritat per fer-ho.

Malgrat aquesta gairebé inexistent capacitat de reacció, el batlle ha recordat durant el ‘Fil Directe’ de L’Hora Local que va aconseguir el compromís de l’empresa Ferrovial Inmobiliaria de tenir-hi vigilància privada i de tapiar els habitatges buits que té a la zona. Paral·lelament, ha explicat que “el propietari dels habitatges ocupats ja té el requeriment per part de l’Ajuntament amb totes les possibles denúncies”.

El col·lectiu de veïns, però, considera insuficients aquestes mesures, i li demana que en sigui “el responsable i que actuï per buscar solucions” a una situació que assegura ha estat un “trasbals” pels veïns.

Durant tot aquest procés, han recollit signatures per formalitzar la petició al consistori.
Jaume Martínez, representant dels veïns afectats
Jaume Martínez, representant dels veïns afectats
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla