Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
31 de gener del 2019
Hèctor López Bofill, a l’espera de conèixer la resolució del TSJC sobre el recurs de la Fiscalia contra la sentència d’absolució
L’altafullenc ha tornat a referir-se en els termes de “violació flagrant de la llibertat d’expressió”, i ha titllat de “demencial” el recurs del fiscal a una “sentència absolutòria”
Aquest proper mes de març es compliran dos anys de l’inici de les actuacions judicials contra el veí d’Altafulla Hèctor López Bofill, acusat per la Fiscalia d’un suposat delicte d’odi per injúries contra l’autoritat, amenaces a un col·lectiu i amenaces als drets fonamentals.

El procés es va posar en marxa arran d’un comentari que va fer a la xarxa social Twitter en el que deia textualment “quan siguem independents jo me’n recordaré dels jutges, fiscals i funcionaris diversos que ara contribueixen a extorquir Catalunya”. Una afirmació que, “lluny de ser constitutiva de cap mena de delicte”, segons afirma el mateix López Bofill, continua en mans de la justícia espanyola.

El fiscal va recórrer a finals del mes de desembre la sentència d’absolució de l’Audiència Provincial de Barcelona davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L’advocat d’Hèctor López Bofill ja va presentar les al·legacions pertinents, i ara resten a l’espera de rebre’n la resolució. El doctor en Dret, professor de Dret Constitucional, i ara alcaldable de la llista Junts per Altafulla, veu complicat parlar de dates.

López Bofill ha tornat a referir-se en els termes de “violació flagrant de la llibertat d’expressió”, i ha titllat de “demencial” el recurs del fiscal a una “sentència absolutòria”.

Sempre s’ha mostrat optimista, convençut que si l’Estat espanyol no li acabava donant la raó, sí que ho hauria fet el Tribunal Europeu de Drets Humans. Ara, veu encara més “difícil que el TSJC entri a rebatre la valoració de la prova a efecte de protecció de drets fonamentals que va fer el Tribunal d’Instància”. Amb el context polític actual, però, reconeix sentir certa incertesa donada la “imprevisibilitat” de les reaccions del govern.

A nivell municipal, el que s’ha postulat com a cap de llista de Junts per Altafulla de cara a les Eleccions Municipals del 26 de maig ha explicat que la formació presentarà la candidatura el proper dissabte 9 de febrer en un acte públic en què instarà L’EINA a reprendre les negociacions per configurar una llista unitària.
Hèctor López Bofill, doctor en Dret i professor de Dret Constitucional
Hèctor López Bofill, doctor en Dret i professor de Dret Constitucional
Hèctor López Bofill, doctor en Dret i professor de Dret Constitucional
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla