Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
01 de febrer del 2019
L’equip ‘Tekno’ de l’Institut d’Altafulla disputa aquest dissabte a Tarragona la fase eliminatòria de la 8a First Lego League
La representació altafullenca hi competirà amb un robot amb poques peces i pocs sensors, però amb un programa de gran precisió
El Palau de Congressos de Tarragona acull aquest dissabte 2 de febrer a partir de les 9 del matí la vuitena edició de la First Lego League. Hi prendran part 30 equips d’una vintena de centres educatius de la demarcació, entre ells l’equip ‘Tekno Altafulla’ de l’Institut d’Altafulla.

Es tracta d’una iniciativa de caràcter internacional que convida els joves a descobrir la ciència i la tecnologia d’una manera lúdica. Els participants han de dissenyar, construir i programar un robot fent ús de la tecnologia Lego Mindstorms; investigar i resoldre diferents desafiaments científics; aplicar conceptes de matemàtiques i ciències a la vida real; i desenvolupar habilitats i competències com ara el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació.

Ara fa uns dies, el centre va acollir la Micro First Lego League, de la qual en va sortir el projecte i el robot guanyadors per competir en aquesta fase classificatòria comarcal. Seran una desena d’alumnes de l’assignatura de Tecnologia de 4t d’ESO els encarregats de representar l’Institut d’Altafulla. Un d’ells ha explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio en què consisteix el projecte. Ha avançat que es tracta d’un robot força diferent a la resta, amb poques peces i pocs sensors, però amb un programa de gran precisió”. Es mou cap endavant i cap endarrere, i s’ajuda de diferents accessoris per superar les missions proposades.

El repte d’aquesta vuitena edició és l’exploració espacial. El desafiament ‘INTO ORBIT’ pretén donar-los a conèixer aspectes com ara les dificultats tecnològiques a l’espai, les limitacions del cos humà, o les conseqüències socials que pot tenir l’exploració espacial. Una temàtica que agrada als alumnes d’Altafulla, que han preparat diverses missions entorn la temàtica. Fins i tot tenen previst afegir aquest dissabte noves proves a les que ja van presentar durant la Micro First Lego League.

Els estudiants es mostren optimistes de cara a la fase classificatòria d’aquest dissabte. En cas de superar aquesta nova eliminatòria, la següent fase se celebraria a Logroño.
Membre de l'equip 'Tekno Altafulla'
Membre de l'equip 'Tekno Altafulla'
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla