Notícies
Foto: Institut d'Altafulla
16 de maig del 2019
El professorat s’atura en una nova jornada de vaga per reclamar millores en la qualitat de l’educació pública
L’aturada ha tingut poc seguiment a Altafulla i només han fet vaga 20 professors d’un total de 98; els sindicats i el Departament d'Educació s'han reunit dos cops, però finalment no hi hagut acord per desconvocar la vaga
Aquest dijous els treballadors de l’ensenyament públic han estat cridats a sumar-se a la vaga, això després que la segona mediació entre el sindicat USTEC-STEs i el departament d’Educació no s’hagi tancat amb èxit. Segons el sindicat majoritari, el “departament no ha portat cap proposta”. La protesta fa una crida a tot el professorat dels centres públics, que vol recuperar les condicions de treball que tenia abans de les retallades.

Pel que fa als centres educatius d’Altafulla, la vaga ha tingut poc seguiment. A l’Escola La Portalada han faltat 5 professors dels 30 que hi ha a la plantilla, mentre que a l’Escola El Roquissar també han faltat 5 docents d’un total de 18. En el cas de l’Institut d’Altafulla, 10 professors han seguit la vaga mentre que els 40 restants han ocupat el seu lloc de treball.

Membres de diversos sindicats es van tancar una nit al Departament d’Educació per pressionar la Generalitat i intentar arrencar un pacte. Alhora es va produir la primera reunió entre les dues parts, però l’intent d’arribar a un acord va fracassar.

D’aquesta manera es va decidir registrar la convocatòria de vaga, tal com tenien previst, per aquest dijous 16 de maig. Els sindicats no han aconseguit cap de les principals reivindicacions que els han dut a la vaga: recuperar l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal (fer 18 hores de classe a secundària i 23 a primària). També demanen altres qüestions com la reducció de les ràtios, l’increment de la plantilla en 7.000 docents i la garantia que no es tancarà cap grup a l’escola pública.

Després de la trobada de dijous passat, la direcció general de professorat del Departament d’Educació ja va dir que en un escenari de pròrroga pressupostària, “no és possible implementar aquestes mesures”. Des de la Generalitat van demanar als sindicats que s’avinguessin a negociar les propostes perquè s’implementin més endavant.

La vaga està secundada per la majoria dels sindicats amb representació a l’ensenyament públic com ara USTEC·STEs (IAC), CCOO, I-CSC, ASPEC-SPS, CGT i UGT.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla