31 de maig del 2019
Altafulla pren part de la 4a edició de ‘Benvinguts a Pagès’ aquest cap de setmana
El restaurant Lola Bistro i l’Hort de la Sínia han preparat diverses activitats en el marc de la iniciativa
Explotacions de tota Catalunya obriran les portes de casa seva aquest cap de setmana per donar a conèixer les seves instal·lacions i els seus productes. Ho fan en el marc de la iniciativa ‘Benvinguts a Pagès’, una oportunitat única per descobrir el lloc on neix tot allò que mengem i per conèixer de ben prop les persones que s’encarreguen de produir els aliments que ens arriben a casa.
A Altafulla en tenim una de ben coneguda. Ell és Joan Vives, responsable de la finca agroecològica Hort de La Sínia, que any rere any se suma a la iniciativa. Aquest dissabte tornarà a oferir, d’11 del matí a 1 del migdia, un recorregut per les seves instal·lacions, que des de fa 25 anys combinen la producció ecològica amb l’educació ambiental amb la voluntat de fomentar hàbits saludables de consum i de respecte per l’entorn natural. Durant la visita, els participants coneixeran l’hort de temporada i gaudiran d’un tastet de productes ecològics. El preu per participar-hi és de 10 euros per persona.
Més enllà de visites com aquesta, restaurants d’arreu del territori també oferiran un menú especial amb productes de temporada i de proximitat. Al Altafulla, n’és l’amfitrió el restaurant Lola Bistro, que oferirà durant tot el cap de setmana un menú de 35 euros per persona que inclourà amanida d’anguila del Delta amb allioli de figues i brots verds, pa amb tomàquet, croquetes de carn d’olla amb tòfona negra, musclos del Delta al vapor, pop roquer de Cambrils a la brasa amb parmentier de patata i romesco, i costellar de vedella ecològica amb patatones.
El xef i propietari del restaurant, David Amorós, defensa la recuperació de la “cuina de la iaia” que lamenta que “s’està perdent”, i anima a gaudir dels productes de casa nostra.
L’establiment altafullenc fa tres anys que participa a Benvinguts a Pagès, i el balanç que en fa és molt positiu. David Amorós presenta una proposta “slow food” de km 0. De fet, el seu és un dels 60 restaurants de Catalunya inclosos dins d’aquest segell, que certifica el compromís amb la producció local.
Durant el cap de setmana, molts allotjaments també oferiran ofertes especials, i s’impulsaran un ampli ventall de propostes complementàries per a tota la família.
A més, enguany la cita coincideix amb la celebració de la Setmana Bio, que també promou activitats molt diverses arreu del territori català.
Joan Vives, responsable de L'Hort de La Sínia
David Amorós, xef i propietari del restaurant Lola Bistro
David Amorós, xef i propietari del restaurant Lola Bistro