Notícies
Foto: Leemage
12 de juny del 2019
‘Descolonitzar la ment’, proposta del Club de Lectura d’Adults d’Altafulla pel mes de juny
La sessió tindrà lloc aquest dijous 13 de juny a les 19h
‘Descolonitzar la ment’, de Ngugi wa Thiong'o, és el llibre que ha triat el Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Municipal d’Altafulla per debatre i reflexionar en la nova trobada d’aquest mes de juny. La sessió tindrà lloc aquest dijous a les 7 de la tarda.

L’autor fa servir com a fil conductor de la narració el paper que juga la llengua en la construcció de la identitat nacional, cultural, social i històrica d’un poble, i la funció que desenvolupa en la descolonització. Ho fa a través de les seves vivències personals, que són les que han acabat elaborant el pensament de qui va ser empresonat i va viure a l'exili arran de les seves dures crítiques al colonialisme britànic.

Ara és professor de la Universitat de Califòrnia, i la seva voluntat és desplaçar de la literatura la càrrega del racisme, i reflexionar sobre les lluites i les resistències culturals de les minories envers l'opressor.

‘Descolonitzar la ment’ és una referència imprescindible en els estudis sobre postcolonialisme. Un conjunt d'assajos sobre política cultural que ajuda a entendre la colonització des d’una mirada a la qual no hi estem acostumats, la del colonitzat.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla