Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de juny del 2019
Tot a punt pel ple que ha d’investir Jordi Molinera nou alcalde d’Altafulla
La sessió se celebrarà aquest dissabte 15 de juny a les 12:30h, i serà retransmesa en directe per Altafulla Ràdio
El passat diumenge 26 de maig Altafulla va votar un canvi. Un nou model que serà liderat per l’Esquerra Independentista d’Altafulla (L’EINA) com a força més votada, amb Jordi Molinera i Alba Muntadas al capdavant.

Aquest dissabte 15 de juny és la primera data encerclada en vermell en l’agenda del que ha de convertir-se en el nou govern municipal. A dos quarts d’1 del migdia, hi ha convocat el ple d’investidura. Una sessió que aquest cap de setmana se celebra a tots els ajuntaments del país i que marcarà l’inici dels propers quatre anys.

Tant Molinera com Muntadas afronten la cita “amb moltes ganes i il·lusió”. Asseguren que porten vuit anys “treballant la cadira”, i reconeixen amb humilitat que “la mereixen”.

Tot i no haver assumit encara el càrrec, apunten que ja han començat a treballar amb els tècnics i els responsables de les diferents àrees. Han reprès “certs temes que havien quedat en stand by” per “començar a posar fil a l’agulla”.

Jordi Molinera insisteix en la idea de mantenir la “mà estesa” als partits de l’oposició – Alternativa Altafulla (AA), i Junts per Altafulla. En aquest darrer cas, a més, el coalcaldable espera rebre’n el suport en la seva investidura. En aquest sentit, apunta que “malgrat les diferències, serà la primera vegada en 80 anys que hi ha l’opció de votar una alcaldia republicana”.

Ara fa uns dies, però, el cap de llista de la formació, Hèctor López Bofill, avançava als micròfons d’Altafulla Ràdio que la intenció era no donar el seu suport a la investidura.
El coalcaldable de L’EINA tampoc comptarà amb el vot favorable d’Alternativa Altafulla (AA). La setmana passada, la formació també explicava a aquesta casa la seva voluntat de presentar la seva pròpia candidata, Montse Castellarnau. Apel·lava a la “coherència” i a “no deixar orfe” el seu model de poble.

Tot i això, Jordi Molinera serà investit alcalde, a priori, amb set vots a favor. A partir d’aquí, caldrà veure com s’articularà la fórmula de la coalcaldia que defensa de la mà d’Alba Muntadas. Els dos arriben al càrrec convençuts i disposats a compartir drets, deures, i responsabilitats.

Pel que fa al pacte segellat entre L’EINA, el PSC, i Ara Altafulla pel mandat 2019-2023, serà el ple de la corporació qui en doni el vistiplau definitiu, previsiblement, a finals d’aquest mes de juny.

Els coalcaldables ja han avançat que la intenció és que les sessions plenàries tinguin caràcter bimensual, i es complementin amb la convocatòria d’audiències públiques.

També tenen previst crear el Consell de Brises del Mar per reunir-se periòdicament amb els veïns de la urbanització. Una fórmula que no descarten estudiar amb altres barris del municipi.

La sessió d’investidura d’aquest dissabte 15 de juny serà retransmesa en directe per Altafulla Ràdio.
Jordi Molinera, coalcaldable de L'EINA
Jordi Molinera, coalcaldable de L'EINA
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla