Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de juny del 2019
La Junta de Compensació de la Cabana es compromet a netejar el solar i a garantir-ne la seguretat
L’Ajuntament s’hi ha posat en contacte per totes les vies possibles, fins el punt d’arribar a imposar diverses sancions als propietaris i d’obrir-los un expedient de disciplina urbanística
La regidora de Via Pública en funcions de l’Ajuntament d’Altafulla, Marisa Méndez-Vigo, marxa del càrrec satisfeta d’haver deixat solucionat el que ha titllat com una “persecució permanent”. Finalment, ha aconseguit que la Junta de Compensació de la Cabana compleixi amb la seva obligació i netegi el solar.

L’edil s’hi ha posat en contacte per totes les vies de comunicació possibles, fins el punt d’arribar a imposar diverses sancions als propietaris i d’obrir-los un expedient de disciplina urbanística.

Les màquines van començar a treballar el passat dimarts en una intervenció que no se centra exclusivament en la neteja del solar, sinó que també inclou la retirada de runa i de diversos equipaments que hi va deixar en el seu moment la companyia Endesa. L’actuació també contempla la retirada de les tanques que limiten el perímetre, així com omplir de sorra la rasa.

Marisa Méndez-Vigo ha explicat que el carrer Lluís Companys es tancarà “absolutament” al trànsit, a excepció del camí de Cametes. Ha assegurat que els tècnics hi estaran a sobre perquè la Junta de Compensació compleixi amb la totalitat del seu compromís.

La problemàtica va néixer arran d’un conflicte entre els propietaris quan, un cop feta la parcel·lació dels terrenys, l’Ajuntament va catalogar el ‘Xalet de la Creu’ com a bé urbanístic protegit. Una preservació que afectava algunes de les parts, que se sumava a la crisi de la construcció, i que en va paralitzar els tràmits. La regidora en funcions ha parlat d’una situació que va estretament relacionada amb els interessos dels propietaris.

Fa més de deu anys que el municipi arrossega aquesta situació que ha generat un problema important de manca de seguretat i d’higiene en una de les principals entrades al municipi.
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Via Pública en funcions
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Via Pública en funcions
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Via Pública en funcions
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla