Notícies
Foto: FIM d'Altafulla
12 d'agost del 2019
Les bandes sonores agafen el relleu a la Música de Cambra de Claudi Arimany i l’Arts Symphony Ensemble aquest dimarts 13 d’agost
El duet format per Carles Lama i Sofia Cabruja, acompanyats de l’Orquestra Solistes de Catalunya i el director Daniel Mestre interpretaran peces de pel·lícules com E.T., Amélie, Harry Potter, Pirates del Carib o Mamma Mia
El 32è Festival Internacional de Música d’Altafulla ha arribat al seu equador amb la celebració del concert de Música de Cambra a càrrec del director artístic de l’esdeveniment, Claudi Arimany, i l’Arts Symphony Ensemble, que ha tingut lloc aquest diumenge 11 d’agost a la plaça de l’Església. L’èxit de públic de la tercera cita es repetirà aquest dimarts 13 d’agost amb una de les propostes més llamineres, la Música de Pel·lícules.

Els protagonistes del quart concert del FIM d’Altafulla són els artistes Carles Lama i Sofia Cabruja, el duet català amb més projecció internacional i una capacitat innata de commoure al públic. La seva carrera internacional, des del 1987, els ha portat a actuar al Carnegie Hall (Nova York), el Teatre Solís (Montevideo), o el Palau de la Música Catalana, entre altres recitals amb destacades orquestres. El 2017, coincidint amb els 30 anys de carrera, se’ls va atorgar l’Estrella d’or a l’Excel·lència Professional i la Medalla d’or al Mèrit en el Treball. El 2018 també van rebre la Creu Europea d’or.

El duet estarà acompanyat de l’Orquestra Solistes de Catalunya, una formació de nova creació, fundada el 2019 i liderada per ‘Carles & Sofia piano duo’. Els músics que la componen són virtuosos que, entre tots, aprofiten les seves qualitats individuals i al mateix temps ofereixen interpretacions d’alt nivell d’exigència orquestrals. El seu debut va tenir lloc al Festival de Música de Sant Pere de Rodes.

El director de l’orquestra és Daniel Mestre. Format a l’Escolania de Montserrat, als Conservatoris de Badalona, Barcelona, la UAB, i al Konservatorium der Stadt Wien, on es va graduar en direcció amb les màximes qualificacions dirigint l’Orquestra Simfònica de Bratislava al Konzerthaus de Viena. Actualment dirigeix amb regularitat el Cor, l’Orquestra de Cambra i l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior del Liceu, i és professor d’aquesta última organització.

Els artistes Carles Lama i Sofia Cabruja, juntament amb l’Orquestra Solistes de Catalunya, sota la direcció de Daniel Mestre, interpretaran peces de pel·lícules com el tema principal d’E.T., de John Williams; el vals d’Amélie, de Yann Tiersen; el tema principal de Pirates del Carib, de Hans Zimmer; o el medley de Harry Potter, de John Williams, i el de Mamma Mia, d’ABBA.

Les entrades es poden comprar al web www.ajuntamentaltafulla.sacatuentrada.es a un preu de 15 euros. També es pot adquirir el paquet de quatre concerts per 49 euros o l’abonament per a tot el festival a un preu de 65 euros. I una hora abans del concert, a taquilla.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla