Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
02 de setembre del 2019
La XXI Nit de Piano i Poemes clou les activitats d’estiu a Altafulla amb menys públic de l’habitual
L’impulsor de la proposta, Fonxo Blanc, apunta en declaracions a aquesta casa al canvi de data com a causa principal i anuncia alguns canvis perquè la següent edició sigui més lleugera
La XXI Nit de Piano i Poemes ha estat el colofó de les activitats d’estiu a Altafulla aquest dissabte 31 d’agost amb una barreja de música i lletres magistral, que ha fet les delícies d’un públic menys nombrós de l’habitual i del que esperava l’impulsor de la proposta, Fonxo Blanc. Per això ha assegurat en declaracions a Altafulla Ràdio que la cita ha de tornar al seu dia habitual i que es faran alguns canvis.

La primera part ha començat amb l’impulsor de la proposta, Fonxo Blanc, que ha llegit set fragments de ‘L’única història’ (Julian Barnes/tr. Alexandre Gombau) acompanyat del so de guitarra de Paton Soler. Tot seguit, Silvia Amigó ha recitat els poemes ‘Sensació’ (Arthur Rimbau), ‘Al príncep’ (Per Paola Pasolini), ‘Dia de tardor’ (Rainer Maria), ‘Arbre Vell’ (Francesc Prcerisas), i ‘Poemes de mà’, fet del seu puny i lletra.

Agustí Martí, que s’estrenava en aquesta cita, ha posat la veu i el so de guitarra a ‘A galopar’ (Rafael Alberti / Paco Ibáñez), ‘Blowin in the wind’ (Bob Dylan), ‘Ma liberté’ (Georges Moustaki), i ‘Inici de càntic’ (Salvador Espriu / Raimon). Fonxo Blanc ha destacat la seva capacitat per recitar poemes en diversos idiomes, titllant-lo de “gran intèrpret”.

A continuació ha entrat a escena la primera soprano de la nit, Eva Anaya, qui acompanyada pel pianista Juli Rodríguez, ha recitat ‘O cessete li paigarmi’ (A.Scarlatti), ‘Nel cos piú non mi sento (G.Paisello), i ‘Se tu m’ami’ (A Paisotti).

Anna Tomàs anunciava el final de la primera part de la XXI Nit de Piano i Poemes amb diversos poemes com ‘Era el riu i el corrent’ (Zoraida de Burgos), ‘No hi ha llum’ (Marc Granell), i ‘Conte d’estiu’ (Mary Oliver / tr. Corina Oproal). A més, també ha ofert alguns poemes propis com Pintaria, Cos, i Rabassa Morta.

La pianista Maria Figa, amb ‘Valsos poètics’ (Isaac Albéniz), ‘Jo et pressentia com la mar’, ‘Danza de la moza donosa’ (Alberto Ginesta) i ‘Aprés un rêve’ (Gabriel Fauré), i la soprano Maria Bellido amb ‘Damunt de tu només les flors (J. Jané / Fd. Mompou) i ‘Au bord de l’eau’ (Gabriel Fauré), han clos la primera part.

La rapsoda Joana Badia ha estat l’encarregada d’obrir la segona part amb la recitació i cant de ‘Memòria’ (Montserrat Anfruns), ‘A un jove volador’ (Joana Badia), ‘Rosó (Mq. Poal Aragall /Jp. Ribas i Gabriel), ‘El Pi de Formentor’ (Miquel Costa i Llobera), ‘Oda al seny’ (Raül Garcia), i Cloenda amb veu de dona.

Tot seguit, Joan Carnicer ha interpretat una tria de ‘Com si fos un paradís’. El seu retorn ha estat celebrat per Fonxo Blanc, qui ha reconegut que la seva participació ha “alleugerit una vetllada que s’estava fent pesada”, en un clar exercici d’autocrítica. Després, la soprano Eva Anaya ha recitat ‘Eco l’orrido campo’ (G. Verdi) i el pianista Joaquín Rodríguez ha tocat ‘O mio babbino caro’ (G. Puccini).

En la recta final, Carlos Terrón ha recitat els seus poemes ‘Perfecció’, ‘Boxa’, ‘Empassar’, ‘Llengua’, ‘Galeria dels Uffizi’, i ‘No em feu por’. Les protagonistes del final han estat les mateixes que en la primera part, Maria Figa i Maria Bellido.

La primera ha interpretat ‘Danza lucimi’ (Ernesto Lecuona), i després ha posat el so del piano per acompanyar a Bellido en ‘Les Chemains de l’amour’ (J. Anouilh / F. Poulene). Llavors, Figa ha tornat a fer un sol amb ‘La comparsa’ (Ernesto Lecuona), per després tancar el certamen acompanyant Bellido amb ‘Je te veux’ (H. Pacory / Erik Satie).

En acabar la XXI Nit de Piano i Poemes, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, encapçalada per Gemma Maymó, ha ofert coques amb ceba i cava als espectadors i protagonistes, als quals també ha obsequiat amb peces de roba roses per agrair la seva actuació sobre l’escenari de la plaça de l’Església.
Fonxo Blanc, impulsor de la Nit de Piano i Poemes
Fonxo Blanc, impulsor de la Nit de Piano i Poemes
Fonxo Blanc, impulsor de la Nit de Piano i Poemes
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades