Notícies
Foto: Google
02 de setembre del 2019
L’Agència de Residus de Catalunya prepara una jornada per prevenir i gestionar els residus en els pròxims anys amb tècnics municipals i professionals de l’àmbit
L’aprovació del Paquet d’Economia Circular per part de la Unió Europea, inclouen algunes mesures molt ambicioses destinades a adequar la legislació dels residus a nivell europeu
El reciclatge i la gestió de residus municipals continuen sent una de les prioritats de la Unió Europea. La setmana passada sortien a la llum els municipis del país que poden ser sancionats el 2020 per no reciclar el 50% de les deixalles que produeixen els seus vilatans i vilatanes. Al Tarragonès hi ha més d’un centenar de pobles i ciutats que figuren a la llista negra, entre els quals es troba Altafulla.

Per ajudar als consistoris a assolir aquest fita, i millorar en altres àmbits, l’Agència de Residus de Catalunya realitzarà una jornada que té per nom ‘Prevenció i gestió dels residus municipals: cap al 2030’, el dimecres 2 d’octubre al Museu de Ciència Cosmocaixa (Barcelona). La cita està adreçada a professionals de l’àmbit dels residus i tècnics municipals.

Les noves mesures en matèria de residus derivades de l’aprovació del Paquet d’Economia Circular per part de la Unió Europea, inclouen algunes molt ambicioses destinades a adequar la legislació dels residus a nivell europeu. Això requereix la implicació dels ens locals, a escala tècnica i política.

La jornada comptarà amb dos blocs. En Bloc 1, ‘Un nou període de gestió municipal’ (visió estratègica), tractarà ‘Els residus a Catalunya: visió cap al 2030’, a càrrec de l’Agència de Residus de Catalunya, i ‘Les entitats municipalistes davant els nous reptes de residus’, a càrrec de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

En el segon bloc ‘Bones pràctiques cap al 2030’ (visió tècnica), els tècnics i professional dels residus posaran en comú nous projectes de recollida selectiva a Catalunya, experiències en prevenció, nous àmbits clau de recollida selectiva de residus comercials i residus tèxtils, i la nova normativa dels plàstics d’un sòl ús.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla