Notícies
Foto: Castellers d'Altafulla
09 de setembre del 2019
Els Castellers d’Altafulla acusen la manca de camises a l’hora d’assolir els seus objectius a la Pobla de Montornès
Els de Ca l’Ixart ja pensen en les diades locals de 'La Petita' amb la ‘Clàssica de 7’ entre cella i cella
Els Castellers d’Altafulla han iniciat el segon tram de la temporada amb la Diada Castellera de la Pobla de Montornès, que ha tingut lloc aquest dissabte a la plaça de l’Església de la localitat de l’interior del Baix Gaià. Els de la camisa lila, però, no han assolit els objectius que s’havien marcat per la manca de camises, i en conseqüència, per la manca de seguretat per fer els castells de 7.

Tot i això, “estem contents”, ha assegurat el copcap de colla, Jorge, Herrero, als micròfons d’Altafulla Ràdio. Entre altres coses, perquè la colla ha estat capaç d’aixecar els seus castells sense cap problema. En la primera ronda ha fet el 3d6, en la segona el 2d6 i en la tercera el 3d6 amb agulla, mentre que en la ronda de pilars ha fet un pilar de 4.

Per la seva part, els Nois de la Torre han realitzat una diada notable, iniciant-la amb un 3d7. En la segona ronda han fet un intent desmuntat del 4d7, que finalment han dut a bon port en la ronda de repetició, i en la tercera han aixecat el 3d6 amb agulla. Els torrencs han clos la jornada amb un pilar de 5.

L’altra colla convidada a la Diada Castellera de la Pobla de Montornès ha estat la dels Xiquets del Serrallo, que han iniciat la jornada amb un intent desmuntat del 4d7 amb agulla. En la segona ronda sí que han pogut realitzar el 3d7, tot i que en la tercera han hagut de desmuntar l’intent del 2d6. En la ronda de repetició han aixecat el 2d6 i el 4d6 amb agulla, mentre que en la ronda de pilars han fet dos pilars de 4.

Els Castellers d’Altafulla ja tenen la mirada posada en les dues diades d’aquesta setmana a Altafulla. La primera serà la del dimecres 11 de setembre a l’Ermita de Sant Antoni, a partir de dos quarts d’1 del migdia. La segona i última, i més important, serà la Diada de Festa Major que se celebrarà el dissabte 14 a la plaça del Pou i que comptarà amb la Colla Jove Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa.

Jorge Herrero, cocap de colla dels de Ca l’Ixart, ha reconegut que l’objectiu és fer la ‘Clàssica de 7’, que aquest estiu s’ha assolit a la Diada de les Cultures i a la Diada de la Festa Major de la Riera de Gaià. El fet d’actuar a casa ha de “garantir les suficients camises per afrontar aquests objectius”, ha sentenciat.

Els Castellers d’Altafulla realitzen aquest dilluns a les 8 de la tarda el primer assaig de la setmana, mentre que el segon tindrà lloc divendres 13 a partir de les 9 del vespre. Després de les dues diades locals, afrontaran l’actuació amb performance a l’Amfiteatre de Tarragona, el dilluns 16 de setembre a les 8 de la tarda, i la Diada de l’Arboç, el dissabte 28 a partir de les 6.
Jorge Herrero, cocap de colla dels Castellers d'Altafulla
Jorge Herrero, cocap de colla dels Castellers d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla