Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
12 de setembre del 2019
Els actes institucionals i festius protagonitzen la “Diada de la llibertat” a Altafulla
L’acte institucional ha donat pas als actes festius a l’Ermita de Sant Antoni i a la plaça del Pou, on el correfoc dels Diables d’Altafulla ha clos la jornada de l’11 de setembre
La Festa Major Petita d’Altafulla votiva del Quadre de Sant Antoni ha fet un espai en el seu programa perquè els veïns de la vila celebressin la Diada Nacional de Catalunya aquest dimecres 11 de setembre. La forta pluja que ha caigut al matí no ha impedit que s’hagi dut a terme l’acte institucional de la jornada amb l’ofrena floral a l’escultura ‘Al·legoria a l’11 de Setembre’, que ha tingut lloc a les 10 del matí.

Les precipitacions sí que han provocat que les autoritats municipals i les entitats participants no hagin fet cap discurs per completar l’acte institucional. No obstant això, el coalcalde Jordi Molinera ha atès als micròfons d’Altafulla Ràdio per explicar que enguany no només es commemora “la pèrdua de les llibertats de fa més de 300 anys”, sinó que també ressalta les sentències dels polítics empresonats que s’esperen a principis d’octubre. Per això, el coalcalde ha titllat la Diada 2019, com la “Diada de la llibertat”.

Jordi Molinera també ha parlat sobre el referèndum d’autodeterminació que vol “el 80% de la població” de Catalunya. En aquest sentit, ha assegurat que tots els municipis i entitats han de fer pinya “per donar una resposta de país” perquè “és un valor de la llibertat poder votar i decidir sobre el nostre futur”, ha sentenciat.

Després de l’acte institucional, l’activitat s’ha traslladat a l’Ermita de Sant Antoni, on ha tingut lloc la missa solemne cantada per la Coral Nous Rebrots d’Altafulla a les 12 del migdia. Tot seguit, els Castellers d’Altafulla han realitzat la primera de les dues diades de ‘La Petita’ en la qual ha aixecat el 3d6, el 2d6, el 3d6 amb agulla i el pilar de 4. El que sí va haver-se de suspendre va ser la ballada de sardanes a càrrec de l’Associació Altafulla Sardanista.

La plaça del Pou s’ha convertit en l’epicentre de les dues activitats que s’han dut a terme a la tarda. La companyia ‘Més Tumàcat’ ha ofert l’espectacle infantil amb globus gegants, danses d’animació i músiques de creació pròpia, mentre que els Diables d’Altafulla han posat la cirereta al pastís amb el correfoc pels carrers de la Vila Closa, que també ha comptat amb la colla infantil després que la pluja obligués a cancel·lar la seva cercavila.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla