Notícies
Foto: Institut Ramon Muntaner
13 de setembre del 2019
Salomó acull l’exposició “Patrimoni Oblidat. Memòria Literària”
La mostra presenta les fotografies d’aquest patrimoni en passat i en present, en combinació amb els textos que immortalitzen els diversos elements
La Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) porten l’exposició “Patrimoni Oblidat. Memòria Literària” a Salomó en una exposició que es presentarà aquest divendres 13 de setembre, a les 8 de la tarda, a l’edifici de Cal Cadernal.

La mostra és una retrospectiva fotogràfica d’elements patrimonials, des de paisatges naturals, urbans i agraris a monuments i pobles que amb el pas dels segles han estat abandonats, i no sempre recuperats. Molts s’han esvaït fins i tot de la memòria actual, però en altre temps van ser una font d’inspiració literària i van esdevenir objecte d’atenció en forma de descripcions per part d’escriptors coneguts que els van saber plasmar en les seves obres, com així ha explicat l’alcalde de Salomó, Antoni Virgili.

L’exposició mostra les fotografies d’aquest patrimoni en passat i en present, en combinació amb els textos que immortalitzen els diversos elements, malgrat la ruïna inexorable que els amenaça. L’alcalde de Salomó, Antoni Virgili, també ha explicat com ha estat possible que l’exposició arribi al municipi de l’interior del Baix Gaià, i que la seva rellevància té a veure amb el fet de “donar valor a aquest patrimoni perquè com a mínim queda una memòria”, ha sentenciat.

L’exposició “Patrimoni Oblidat. Memòria Literària” estarà oberta durant tot el mes a l’edifici de Cal Cadernal de Salomó. Des de l’Ajuntament animen a tothom a aprofitar l’oportunitat de visitar aquesta mostra que “ens acosta a l’evolució del nostre patrimoni, arqueològic i monumental mitjançant la combinació de la imatge fotogràfica i la literatura.
Antoni Virgili, alcalde de Salomó
Antoni Virgili, alcalde de Salomó
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla