Notícies
Foto: Associació Mediambiental La Sínia
09 d'octubre del 2019
L’Associació Mediambiental La Sínia reprèn el projecte d’horts didàctics a les escoles d’Altafulla
En el cas de La Portalada, l’activitat es desenvolupa els dimarts i va dirigida als alumnes de 2n de primària; mentre que al Roquissar, té lloc els dijous de la mà dels estudiants de 4t
L’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla ja té a punt els horts didàctics de les escoles La Portalada i El Roquissar per començar el nou curs. El projecte compta amb vint anys de trajectòria al municipi, i està totalment consolidat.

Violeta Cabrera és una de les educadores ambientals responsables de la iniciativa, que pretén apropar els infants a la natura i donar-los a conèixer el passat agrícola del municipi a través de l’experimentació. Són els nens i nenes participants els que, a partir de les seves pròpies vivències, generen aquest vincle amb la natura i l’entenen com “un procés harmònic en què tot va lligat”.

En el cas de l’escola La Portalada, l’activitat es desenvolupa els dimarts a la tarda i va dirigida als alumnes de 2n de primària; mentre que a l’escola El Roquissar, té lloc els dijous a la tarda de la mà dels estudiants de 4t. Segons Violeta Cabrera, dos tipus de participants que permeten viure dues experiències molt diferents.

Es tracta d’un projecte transversal que es realitza durant tot el curs escolar i que es pot treballar des de diferents àrees. L’educadora mediambiental Georgina Florejachs és l’encarregada d’acompanyar l’alumnat en aquestes sessions setmanals. Treballen en grups reduïts d’una dotzena de persones, i observen el cicle de les plantes, el pas de les estacions, i tots els elements que hi intervenen. Al final de curs, organitzen un mercat amb tot allò que han anat cultivant.

Més enllà d’Altafulla, l’Associació Mediambiental La Sínia també disposa d’horts didàctics a altres cinc centres d’educació primària del Baix Gaià.
Violeta Cabrera, educadora mediambiental
Violeta Cabrera, educadora mediambiental
Georgina Florejachs, educadora mediambiental
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla