Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
31 d'octubre del 2019
Porto Bello, plat fort del primer cap de setmana de la Festa Major de Sant Martí
El pregó, enguany a càrrec de la veïna Maria Noguera, donarà el tret de sortida oficial a la festivitat el dissabte 2 de novembre a les 12:15h
L’ambient de Festa Major ja es respira a Altafulla. Els vilatans han engalanat els seus balcons, i carrers i places del municipi comencen a desprendre l’esperit de Sant Martí. La festivitat arriba aquest 2019 amb més d’una setantena d’actes dins d’un programa pensat, segons el regidor de Festes, Àlex Cañas, per oferir una festa “participativa, familiar i per a tots els gustos, que convidi a sortir al carrer i gaudir-ne”.

Per l’edil, confeccionar aquest programa ha estat “tot un repte personal”. I és que, malgrat estar fortament implicat en el teixit associatiu de la vila des de fa molts anys, trobar l’equilibri, quadrar agendes, i presentar propostes per tothom no ha estat tasca fàcil. Val a dir, però, que els tretze anys al capdavant de la presidència del Grup de Diables li han servit de rodatge per liderar els preparatius d’un dels moments de més feina de l’any.

Tot i que el gruix més important d’actes es concentra en els caps de setmana, la intenció d’Àlex Cañas ha estat enguany descentralitzar les activitats i oferir-ne també entre setmana. La idea és que la ciutadania pugui viure la festa durant els disset dies que s’allarga el programa.

Com és habitual, els coets d’esclat donaran el tret de sortida oficial a la festivitat, aquest dissabte 2 de novembre a les 12 del migdia. Els seguirà el pregó de Festa Major, enguany a càrrec de Maria Noguera Figueras, mestra al municipi durant més de 30 anys i actual membre del Centre d’Estudis d’Altafulla. Per la pregonera d’aquest 2019, ostentar el càrrec significa “tot un repte i una responsabilitat”.
El pregó serà retransmès en directe per Altafulla Ràdio, i culminarà amb un vermut popular amb Dj Ferry Lip.

Abans del pregó, hi ha programada la Cursa de Tardor dels Atletes d’Altafulla, el taller de cuina en família de les Jornades Gastronòmiques, la trobada de col·leccionistes de plaques de cava, i la 8a jornada de voluntariat ambiental ‘Viu la platja!’.

El dissabte a la tarda, serà el torn del Trofeu Joan Pijuan, del campionat d’escacs, de la presentació del volum 24 de L’Oliverot del Centre d’Estudis d’Altafulla, i de la cita mensual del cicle de concerts Altafujazz.

Posarà la cirereta el grup altafullenc Porto Bello, a partir de dos quarts de 12 de la nit a l’Envelat del parc del Comunidor. Una actuació molt esperada al municipi que al regidor de Festes li fa “especial il·lusió”.

Els grans protagonistes de la jornada del diumenge seran els castells. A dos quarts de 12 del matí, s’inaugurarà l’exposició commemorativa del 30è aniversari del monument del Pilar de Vuit, que culminarà amb un pilar dels Castellers d’Altafulla. A les 12, els liles actuaran a la plaça del Pou en la diada que posa el punt i final a la temporada. Ho faran de la mà de la Colla Xiquets de Tarragona i dels Xics de Granollers.

Tancaran el cap de setmana els Diables Petits amb un correfoc, una carretillada, i els ja tradicionals versotets. Aquests, també seran retransmesos en directe per Altafulla Ràdio.
Àlex Cañas, regidor de Festes
Àlex Cañas, regidor de Festes
Maria Noguera, pregonera
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla