Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
04 de novembre del 2019
Altafulla tanca “amb nota” el primer cap de setmana de la Festa Major de Sant Martí
La Cursa de Tardor, el concert dels Porto Bello, la diada castellera, i els versotets dels Diables Petits han estat els plats forts de la festivitat
Altafulla ha tancat el primer cap de setmana de la Festa Major de Sant Martí aquest diumenge al vespre. Una arrencada que el regidor de Festes, Àlex Cañas, ha valorat molt positivament davant de la gran resposta de la ciutadania i de la gran afluència de vilatans i vilatanes en tots els actes que s’han celebrat. Ha reconegut haver superat “amb nota” aquests primers dies de la festivitat.

Enguany, el pregó ha anat a càrrec de la veïna Maria Noguera. El seu discurs de benvinguda ha lligat passat i present a través de la seva trajectòria com a mestra al municipi durant més de trenta anys, dels diferents emplaçaments per on han passat les escoles, i del seu paper dins del Centre d’Estudis.

En nom de l’equip de govern, la coalcaldessa, Alba Muntadas, li ha agraït haver-los ensenyat “a estimar Altafulla, a implicar-se, i a fer vida al poble”.

En aquesta ocasió, l’Ajuntament ha volgut centralitzar el tret de sortida de la festivitat. De fet, ha estat la mateixa pregonera l’encarregada d’encendre el primer coet d’esclat dels Diables, i la seva intervenció ha culminat amb el vermut popular dels Castellers. Una conjunció d’actes molt encertada que ha omplert de gom a gom la plaça del Pou fins el migdia.

El partit de futbol entre el CE Altafulla i el Constantí CE, i el campionat de partides ràpides d’escacs han estat les propostes esportives del dissabte a la tarda. Cap al vespre, la ciutadania també ha pogut gaudir de la història i la cultura, amb la presentació del volum 24 de la publicació ‘L’Oliverot’ del Centre d’Estudis.

La música ha estat l’encarregada de cloure la jornada del dissabte, de la mà, primer, de Xavi Díaz Quartet en el marc de l’Altafujazz; i posteriorment, amb l’esperada actuació dels Porto Bello, que ha deixat petit l’envelat del parc del Comunidor. La formació altafullenca ha estat acompanyada del grup de versions La Tropical.

Els grans protagonistes de la jornada del diumenge han estat els castells. El programa ha ofert la inauguració de l’exposició commemorativa del 30è aniversari del monument del Pilar de Vuit, i la tradicional diada que posa el punt i final a la temporada dels Castellers d’Altafulla.

Els Diables Petits d’Altafulla han estat els encarregats de tancar el cap de setmana amb un correfoc pels carrers del municipi, una carretillada de més de 12 minuts, i uns versotets enguany pensats i escrits pels mateixos protagonistes. El responsable del grup, Jordi Andreu, s’ha mostrat molt orgullós que hi hagin plasmat totes aquelles queixes i inquietuds que els han sorgit al llarg de l’any. Han ironitzat sobre els deures que els manen els professors, la falta de cinema al municipi, o la ubicació de la nova Biblioteca, i també han fet referència a la situació política i a les càrregues policials. Una versió molt personalitzada de la cançó ‘Bella Ciao’ ha centrat la performance d’aquest 2019.

Després d’aquest primer cap de setmana, els seus esforços se centren ara en l’organització del Joc del Quinto del dia 11 de novembre.

Les activitats s’allargaran fins el 17 de novembre amb més correfocs, ballades de bastons, cercaviles, música en directe, espectacles culturals, àpats i balls populars, activitats infantils, exposicions, escape room, presentacions de llibres, i competicions esportives.
Àlex Cañas, regidor de Festes
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Jordi Andreu, responsable dels Diables Petits
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla