Notícies
Foto: Gemma Soldevila
06 de novembre del 2019
L’elaboració d’un Pla Local d’Habitatge, principal prioritat de la nova regidoria de l’Ajuntament d’Altafulla
El consistori ha demanat el suport de la Diputació de Tarragona per iniciar un nou camí en aquesta matèria que doni resposta a les necessitats de la ciutadania
La regidoria d’Habitatge és un dels grans projectes que vol impulsar el nou govern republicà i del canvi de l’Ajuntament d’Altafulla. Aquesta nova àrea, encapçalada per l’edil Àlex Cañas, vol donar resposta a les necessitats de la ciutadania en aquest àmbit.

Precisament, aquesta nova política en matèria d’habitatge va ser una de les grans qüestions que el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, va posar damunt la taula en la reunió que va mantenir ara fa una setmana amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó. El consistori s’ha posat a disposició de l’ens supramunicipal per esdevenir un dels pobles pilot per impulsar aquesta nova línia que comparteixen ambdues institucions.

Molinera ha apuntat que “sovint s’acostuma a lligar la problemàtica de l’accés a l’habitatge amb el col·lectiu de gent jove, però que al municipi existeixen tot tipus de perfil de persones amb aquesta mateixa necessitat”.

La primera acció conjunta entre ambdues entitats ha de passar per l’elaboració d’un Pla Local d’Habitatge. Una pràctica poc habitual en municipis petits de les característiques d’Altafulla, però molt utilitzada en altres àmbits de major superfície, sobretot de la província de Barcelona.
La idea és traslladar aquest suport de les administracions als consistoris de la nostra comarca.

El coalcalde d’Altafulla l’ha presentat com “el document que indica quina és la situació de l’habitatge en cada municipi”. Funciona com a punt de partida per fer una primera diagnosi, a partir de la qual impulsar accions locals específiques, de la mà de la Diputació i de la Generalitat.

En el cas d’Altafulla, són molt habituals els habitatges d’ús residencial, les segones residències, i els habitatges d’ús turístic.

Aquest primer estudi podria revertir en diversos aspectes del municipi com podrien ser experiències d’habitatge cooperatiu amb edificis històrics, la bonificació fiscal per aquells propietaris que posin en lloguer els seus habitatges buits, o la rehabilitació d’edificis antics.

La construcció d’habitatge públic i social és una de les principals prioritats del nou equip de govern, que té la voluntat d’explorar totes les alternatives possibles en aquest àmbit.

Per Jordi Molinera, totes aquestes accions tenen un mateix objectiu: el de “posar ordre a una matèria d’habitatge que en els darrers anys se’ns ha escapat de les mans amb el ‘boom’ immobiliari i el fenomen de les segones residencies i els habitatges d’ús turístic”.

L’Ajuntament té previst reunir-se amb la responsable de l’àrea d’Habitatge de la Diputació un cop passada la Festa Major de Sant Martí. La trobada també ha de servir per parlar d’altres aspectes de caràcter mediambiental com poden ser el sistema de manteniment de les platges del nostre litoral, o la mancomunitat de serveis en matèria d’energies renovables.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla