Notícies
Foto: Recurs
07 de novembre del 2019
El Banc dels Aliments busca voluntariat per col·laborar en la nova campanya del Gran Recapte
Enguany la cita se celebrarà el divendres 22 i el dissabte 23 de novembre en més de 300 punts de recollida de les comarques de Tarragona
El Banc dels Aliments ha començat a preparar la campanya de promoció del Gran Recapte d’aquest 2019. La cita se celebra el divendres 22 i el dissabte 23 de novembre, i any rere any és possible gràcies a la col·laboració desinteressada de milers de ciutadans que dediquen el seu temps, durant un cap de setmana, al Banc dels Aliments.

L'any passat van ser més de 30.000 persones d’arreu de Catalunya les que hi van participar i enguany l'objectiu és comptar novament amb un mínim de 27.000 persones.

A les comarques de Tarragona, la xifra de voluntaris necessària per tirar endavant la campanya ronda les 4.500 persones. A dia d’avui, la participació no arriba al 40%, un percentatge que preocupa l’entitat. En una entrevista a ‘Carrer Major’, el tresorer, Joan Vila, ha animat la ciutadania a participar en algun dels més de 300 punts de recollida que hi haurà repartits pel territori. Confia incrementar el nombre a última hora.

El Banc dels Aliments planteja dues modalitats de participació: com a voluntaris i com a coordinadors. Els primers hauran de cobrir un torn d’entre 3 i 4 hores durant els dies de recapte al punt de recollida que hagin triat, i els segons hauran de contactar i gestionar un equip de voluntaris d’entre 2 i 5 persones per torn.

Les persones interessades poden trobar tota la informació sobre aquestes dues opcions de voluntariat al portal web www.granrecapte.com. Per donar-se d’alta, també poden posar-se en contacte amb l’organització a bancalimentstarragona.org o al telèfon 977 75 74 44.

El principal objectiu del Gran Recapte és recollir aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. Al mateix temps, la campanya solidària també té la voluntat de donar a conèixer la situació de vulnerabilitat de moltes d’aquestes persones. De fet, es calcula que, actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya.

L’edició del 2018 va recollir 4.310.000 kg en més de 2.926 punts de recollida d’arreu del país i va comptar amb l'ajuda de més de 28.313 persones voluntàries. Principalment, es requereixen aliments de primera necessitat com ara llet, oli o conserves vegetals, així com també productes d’higiene personal i de neteja de la llar.

Per Joan Vila, el malbaratament és una altra de les grans preocupacions de l’entitat. Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), amb els aliments que es llencen a Catalunya, es podrien alimentar 500.000 persones durant tot un any.

Aquelles persones que no puguin apropar-se a cap dels punts de donació els dies 22 i 23 de novembre, també tenen l’opció de fer les seves aportacions a través de la web de l’entitat (www.granrecapte.com). S’ofereixen tres lots de donació: el bàsic (5 euros), el familiar (10 euros) i l’infantil (25 euros). Existeix també una segona alternativa de donació on line a les companyies col·laboradores Ametller Origen, Bonpreu Esclat, Caprabo, Condis, Vimet, i Ulavox.

La campanya ha fet públics els primers detalls de l’edició d’enguany aquest dijous al matí a la seu provincial del Banc d’Aliments de les comarques de Tarragona, a Reus; però la presentació oficial tindrà lloc el proper 14 de novembre a Barcelona.
Joan Vila, tresorer del Banc d'Aliments de Tarragona
Joan Vila, tresorer del Banc d'Aliments de Tarragona
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla