Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
13 de novembre del 2019
El renovat Casal La Violeta d’Altafulla obrirà portes al mes de maig
La reforma de l’equipament està pràcticament enllestida, i l’Ajuntament resta a l’espera de rebre el vistiplau de Bombers per legalitzar la polivalència de la sala
El Casal La Violeta d’Altafulla preveu reobrir les seves portes a la primavera. El coalcalde i regidor d’Urbanisme, Jordi Molinera, ha posat damunt la taula el proper mes de maig com a possible data per restablir l’activitat al renovat equipament municipal. La reforma està pràcticament enllestida, i només resten pendents petits detalls que s’acabaran de perfilar en les properes setmanes.

L’Ajuntament, però, resta a l’espera de rebre l’informe dels Bombers de la Generalitat que ha de permetre la legalització de la polivalència de la sala. La voluntat del nou equip de govern de col·locar-hi cadires mòbils l’ha obligat a modificar el projecte inicial, que contemplava la instal·lació de fins a 300 butaques fixes. La variació de l’ocupabilitat i dels conseqüents usos de l’espai fan necessari aquest vistiplau abans d’obrir portes. Les noves cadires ja han estat encarregades.

Aquest dimarts al matí, els representants del consistori i les entitats culturals del municipi han visitat les instal·lacions en una trobada que ha donat continuïtat al Consell Sectorial de Cultura celebrat ara fa uns dies al mateix equipament. Els assistents han pogut comprovar en primera persona l’avançat estat d’adequació i rehabilitació de l’espai. Una de les demandes més importants de la ciutadania en els darrers anys per millorar unes instal·lacions malmeses que van ser construïdes a principis dels anys 90. Jordi Molinera ha celebrat la satisfacció dels presents.

L’execució de les obres ha anat a càrrec de l’empresa Contratas Vilor SL per un import de prop de 800.000 euros.

A aquesta quantitat, caldrà afegir-hi un sobrecost d’entre 20.000 i 30.000 euros, que permeti acabar amb els problemes d'humitats que es van detectar en un dels laterals de l’edifici. El coalcalde ha avançat que aquesta segona intervenció es posarà en marxa un cop enllestits els treballs de remodelació. Els serveis tècnics de l’àrea d’Urbanisme ja tenen una solució programada, però caldrà veure si la inclouen amb altres petites intervencions que el consistori té previst dur a terme en els propers mesos. Tot i explicar que és un problema “fàcil de solucionar”, ha insistit que “s’ha de resoldre a mig termini per no provocar nous problemes estructurals a llarg termini”.

L’Ajuntament vol convertir La Violeta en “l’epicentre cultural d’Altafulla”. La seva intenció és encabir-hi tot tipus d’activitats que “omplin de vida el municipi”.
Jordi Molinera, coalcalde i regidor d'Urbanisme
Jordi Molinera, coalcalde i regidor d'Urbanisme
Jordi Molinera, coalcalde i regidor d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla