Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de novembre del 2019
L’equip docent de l’Escola d’Adults, a l’espera de conèixer les intencions de l’Ajuntament d’Altafulla davant la resolució favorable de la Inspecció de Treball
Els sindicats COS i CGT acusen el consistori “d’eludir responsabilitats a l’hora de gestionar el conflicte”. Han interposat una demanda d’acomiadament que pretenen que acabi o amb la indemnització corresponent o amb una readmissió
L’equip de docents de l’Escola Municipal d’Adults d’Altafulla ja disposa de la resolució de la Inspecció de Treball referent a la relació laboral dels professors que fins el passat curs 2018-2019 havien prestat els seus serveis al centre. Segons ha explicat en roda de premsa l’advocada laborista encarregada del cas, Montse Aumatell, arran de la denúncia dels sindicats COS i CGT sobre la situació dels treballadors de “falsos autònoms”, la determinació de Treball reconeix aquesta relació laboral. A més, ha apuntat que ha actuat d’ofici i els ha donat d’alta a la Seguretat Social, i ha assegurat que “de les cotitzacions dels darrers anys se n’haurà de fer càrrec l’Ajuntament d’Altafulla”.

Ara, els sindicats han interposat una nova demanda, en aquest cas d’acomiadament, per tots els treballadors implicats, i resten pendents que el Jutjat Social de Tarragona programi una data per celebrar un judici que, segons defensen, hauria d’acabar o bé amb la indemnització corresponent o bé amb una readmissió al lloc de treball.

D’aquesta figura de “fals autònom” n’ha parlat el representant sindical de la COS, Gerard Cervera, que ha lamentat que deixa els treballadors “sense dret a atur, ni a baixa, ni a pagues extra, i sense cap tipus de dret laboral”. “Una situació –ha afegit- de vulnerabilitat absoluta que depèn de l’arbitrarietat del criteri de l’empresa”, en aquest cas, l’Ajuntament d’Altafulla. En aquest sentit, ha titllat “d’especialment greu que aquesta situació es doni en una institució pública”.

Gerard Cervera ha acusat l’Ajuntament d’Altafulla “d’eludir responsabilitats a l’hora de gestionar el conflicte, d’acusar l’anterior equip de govern, i d’escudar-se darrera d’una manca de resolució que després d’uns mesos d’espera ja ha arribat”.
El representat sindical s’ha mostrat satisfet amb la determinació de la Inspecció de Treball, i espera que la plantilla de treballadors pugui recuperar la seva feina a través “d’un contracte de treball legal que garanteixi els seus drets”, i que l’Escola d’Adults pugui continuar oferint els seus serveis.

La representant del sindicat CGT, Marta Minguella, ha coincidit amb el discurs de la COS, i ha afegit que espera que aquesta experiència “serveixi de referent a molts altres ajuntaments on també es dona aquesta pràctica il·legal”. A banda de parlar de drets laborals, Minguella també ha apel•lat a qüestions “socials i inclusives”.

Amb la resolució en mà, l’advocada i els representants sindicals entenen que el que hauria de fer l’Ajuntament d’Altafulla és “contractar aquestes persones pel mètode d’urgència”.

Tot i ser conscient que els treballadors afectats no han passat els processos selectius corresponents i que, per tant, no poden ser considerats fixes discontinus, ha assegurat que sí que haurien de ser considerats indefinits discontinus, i ocupar les seves places fins que sortissin a concurs i fossin ocupades per funcionaris de carrera.

Ara per ara, resten a l’espera de conèixer les intencions de l’Ajuntament.
Montse Aumatell, advocada laborista
Gerard Cervera, representant sindical de la COS
Gerard Cervera, representant sindical de la COS
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades