Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
13 de desembre del 2019
El Baix Gaià viu un nou episodi de vent
Protecció Civil ha tornat a activar el pla d’alerta davant les recomanacions del SMC, que preveu que les ratxes arribin al seu pic màxim d’intensitat aquest divendres
Protecció Civil ha tornat a activar l’alerta del pla Vencat davant les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Després d’uns dies de treva, el vent torna amb força arreu del país, amb especial incidència a les comarques del Priorat, del Camp de Tarragona, del litoral i prelitoral centrals, i de la Catalunya Central.

El nou episodi es va iniciar el dimecres, durant la jornada de dijous s’ha anat reforçant, i aquest divendres arribarà al seu pic màxim d’intensitat i d’extensió. El vent serà de ponent i mestral i podrà superar els 100 km/h a molts punts amb vent sostingut també elevat. S’espera, però, que a partir de dissabte, l’afectació per ventades es vagi reduint en intensitat i que la situació torni a la normalitat.

Mentre duri el fort vent, Protecció Civil aconsella evitar zones de bosc, inclosos parcs i jardins en l'àmbit urbà a les zones afectades, i condicionar les activitats a l’exterior a la seguretat davant el vent. També recomana extremar la prudència en la mobilitat en aquelles zones amb fort vent.

El front càlid i el vent faran incrementar els termòmetres. Les mínimes han pujat entre 2ºC i 10ºC, i les màximes seguiran el mateix camí. Tindrem valors d'entre 14ºC i 20ºC a molts punts. Segons dades de l’Observador Meteorològic Tamarit-Hort de la Sínia, la temperatura ja ha assolit els 16ºC aquest divendres a les 8 del matí.
Social
Et recomanem
Conferència 'Inundabilitat d'Altafulla: La Rasa i Baix a Mar'
Divendres 10 de febrer, a les 19:00h, a la Sala Teresa Manero
Organitza Centre d'Estudis d'Altafulla
Visita als Munts 'La vida de les elits vora Tàrraco'
Diumenge 12 de febrer, d'11 a 12:30h, Vil·la romana dels Munts
Organitza Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla
Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a https://lavioleta.sacatuentrada.es/ca